ΕΤΥΚ: Δεν θα δεχθεί κομματικές παρεμβάσεις και πρακτικές Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα

Σε τέσσερα σημεία, τα οποία ανακοινώνει, συμφώνησε η ΕΤΥΚ με την Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας σε δύο διαφορετικές συναντήσεις που είχε χθες με τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας, Γιάννη Μάτση και τον Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, Γιώργο Χριστοδουλίδη, ενώ την Παρασκευή 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, στην παρουσία και άλλων Διευθυντικών Στελεχών της Ελληνική Τράπεζας.

Διαβάστε επίσης: ΕΤΥΚ: Δεν ικανοποιεί η νέα πρόταση της ΣΚΤ για εθελοντική αποχώρηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΥΚ, συμφωνήθηκαν όπως η υλοποίηση της συμφωνίας για εξαγορά της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας από την Ελληνική Τράπεζα να γίνει σύντομα και με ομαλό τρόπο, η μεταφορά των εργαζομένων στον Συνεργατισμό στην Ελληνική να γίνει στη βάση αξιοκρατικών διαδικασιών και να μην μεταφερθούν στην Ελληνική “οι κακές πρακτικές που «γονάτισαν» το Συνεργατισμό”. 

Διαβάστε επίσης: Συντεχνίες εναντίον ηγεσίας ΕΤΥΚ – «Η ΕΤΥΚ προωθεί μια πολιτική απολύσεων»

“Κομματικές παρουσίες και παρεμβάσεις δεν έχουν θέση στην Ελληνική Τράπεζα. Δεν πρέπει κανένας να εξασκήσει πίεση / εκβιασμούς στους συναδέλφους του Συνεργατισμού για να αποδεχθούν το σχέδιο εθελοντικής αποχώρησης που αναμένεται να κυκλοφορήσει από την ΣΚΤ”, προστίθεται.

Η ΕΤΥΚ αναφέρεται, τόνισε προς τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας ότι αν εξασκηθούν οι οποιεσδήποτε άμεσες ή έμμεσες πιέσεις προς τους συναδέλφους του Συνεργατισμού, “θα αντιδράσει δυναμικά με τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένης και της απεργίας, όχι μόνο στο χώρο της ΣΚΤ αλλά και στην ίδια την Ελληνική Τράπεζα”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy