ΕΤΥΚ: «Ψυχρός εκβιασμός και φακέλωμα» εργαζομένων στην Τρ. Κύπρου

Στα άκρα οδηγείται η εργατική διαφορά στην Τράπεζα Κύπρου, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να δείχνουν ότι δεν θα αποφευχθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η σημερινή συνάντηση στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, πέραν από τη συμφωνία ότι οι επαφές θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες (δεν καθορίστηκε ακόμη νέο ραντεβού).

Μάλιστα μετά την συνάντηση η συντεχνία της ΕΤΥΚ κατήγγειλε την Τράπεζα Κύπρου για «ψυχρό εκβιασμό» και ότι «φακελώσει ανάλογα τον κάθε ένα» υπάλληλο της.

Αφορμή για τις νέες καταγγελίες της ΕΤΥΚ στάθηκε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο απέστειλε σήμερα η Τράπεζα Κύπρου προς όλους τους υπαλλήλους της. Η ΕΤΥΚ έκανε λόγο για «απαράδεχτη ενέργεια » από πλευράς της Τράπεζας ενώ κατήγγειλε ότι οι ερωτήσεις στο ερωτηματολόγιο είναι «ξεκάθαρα καθοδηγητικές» και ότι «στοχεύουν να εξαναγκάσουν τους συναδέλφους να δώσουν τις απαντήσεις που “βολεύουν” την Τράπεζα».

Επίσης η ΕΤΥΚ υποστήριξε ότι διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας επιχείρησαν να ασκήσουν πίεση προς τους εργαζόμενους, λέγοντας τους ότι: «η υπηρεσία μας πρέπει να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για να είναι 100% η συμμετοχή, διότι θα το αξιολογήσει η Διοίκηση και να μη μείνουμε εκτεθειμένοι και κατά συνέπεια για να μη μείνουμε διπλά εκτεθειμένοι πρέπει να δώσουμε τις απαντήσεις που θέλει η Διοίκηση».

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy