Αιτήματα θέτει η πρωτοβουλία UniteCyprusnow

Αιτήματα για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες στο τραπέζι των συνομιλιών και η διαίρεση της Κύπρου στην πράξη, έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη η πρωτοβουλία UniteCyprusNow κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρωτοβουλίας, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν λεπτομέρειες της Διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα και τα μέλη της ομάδας «επιχείρησαν να αποκτήσουν αντίληψη των απόψεων του για την πορεία προς μία ενωμένη Κύπρο».
 
Τα αιτήματα που έθεσαν αφορούν, μεταξύ άλλων, τον τερματισμό της επίρριψης ευθυνών, την προετοιμασία του κοινού για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας ως τη μόνη δυνατή και βιώσιμη λύση στην Κύπρο και το άνοιγμα σημείων διέλευσης στη Δερύνεια και στο Απλίκι χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.
 
Επίσης ζητούν όπως κληθεί από κοινού ο Γενικός Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να ξεκινήσει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις με βάση το πλαίσιο της 30ης Ιουνίου, όπως ενθαρρυνθεί η οικονομική, εκπαιδευτική, πολιτιστική, αθλητική και συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων και όπως εξουσιοδοτηθεί η Δικοινοτική Τεχνική Ομάδα Εργασίας για την Εκπαίδευση ώστε να μεταρρυθμιστεί το εκπαιδευτικό σύστημα και στις δύο πλευρές.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy