Έτοιμες σε τρεις μήνες οι Φοινικούδες

Αρχισαν από τον περασμένο μήνα και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για ανάπλαση και βελτίωση του πεζόδρομου του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων, όπως προβλέπει το Συμβόλαιο που υπεγράφη τον περασμένο Αύγουστο μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και της αναδόχου εταιρείας Kedris Construction Ltd. Στόχος του εργολάβου είναι το έργο να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2015.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Δήμο Λάρνακας και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013, Μέτρο 4.1-Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών και εντάσσεται στο Τοπικό Πρόγραμμα Αλιευτικών Περιοχών Λάρνακας – Αμμοχώστου, το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας.

Συνολικά το σχέδιο ανάπλασης της λεωφόρου Αθηνών, τη γνωστή σε όλους παραλία των Φοινικούδων θα στοιχίσει περίπου 340 χιλιάδες ευρώ και ο Δήμος Λάρνακας συμμετέχει με κονδύλι ύψους 114 χιλιάδων ευρώ.

Η αναμόρφωση των Φοινικούδων θα γίνει σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση αφορά τον εξωραϊσμό και την καθαριότητα του χώρου μετά τον παραλιακό πεζόδρομο.

Η δεύτερη φάση αφορά την ανακατασκευή του πεζόδρομου στην πλευρά της θάλασσας με αντικατάσταση των υφιστάμενων δαπεδοστρώσεων οι οποίες είναι φθαρμένες και φτάνουν σε μήκος το μισό χιλιόμετρο. Συγκεκριμένα θα αντικατασταθεί το υφιστάμενο πλακόστρωτο με γρανιτόλιθους και εκτός των οικοδομικών εργασιών θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός και εικαστικές δημιουργίες, με θέμα τη θάλασσα και την αλιεία.

Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης αναβάθμιση της εξέδρας όπου γίνονται οι εκδηλώσεις, τη φύτευση γρασιδιού στην πλευρά της παραλίας και γενικά την αύξηση του πρασίνου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy