Έτοιμη για τα δικαστήρια η ΠΟΕΔ για το νέο σύστημα διορισμών

Aποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα που τους προσφέρονται σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι οι δάσκαλοι για να αναχαιτίσουν την πρόταση του Υπουργού Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού τόνισε σήμερα, ότι σε περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώσει την πρωτόδικη απόφαση του εργατικού δικαστηρίου, με την οποία οι υπηρετήσαντες για 30 μήνες στην εκπαίδευση αναγνωρίζονται ως αορίστου χρόνου, τότε “ο καθένας θα μπορεί να καταφύγει στο Ευρωπαικό Δικαστήριο”.

Το καθεστώς αορίστου χρόνου τόνισε, δεν μπορεί να μην αναγνωριστεί στην Κύπρο.

Ο κ. Φυλακτού επεσήμανε ότι με την πρόταση του υπουργείου Παιδείας θα δημιουργηθεί ένα σύστημα “Μπες Βγες”, το οποίο θα φέρει αδικίες σε βάρος ανθρώπων που υπηρέτησαν στην εκπαίδευση για περίοδο 30 μηνών.

Κάλεσε παράλληλα τα κόμματα να ξαναδούν την πρόταση του Υπουργού Παιδείας σε σχέση με το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση και να μην το εγκρίνουν σε περίπτωση που δεν υπάρξουν αλλαγές που να φέρνουν ομαλή μετάβαση από το σημερινό σύστημα στο μελλοντικό.

Ο κ. Φυλακτού μίλησε για καθυστερήσεις του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με την ετοιμασία των past papers των εξετάσεων για πλήρωση θέσεων στην εκπαίδευση, τα οποία όπως ανέφερε, έπρεπε να ήταν έτοιμα από τον περασμένο Οκτώβριο, και ακόμη να ετοιμαστούν.

Συν τοις άλλοις ιδιωτικά φροντιστήρια διαφημίζουν, σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού σειρά μαθημάτων για τις εξετάσεις αυτές, τα οποία κοστίζουν, 2,500 ευρώ.

Η ΠΟΕΔ θα βρεθεί αύριο έξω από το Υπουργείο Παιδείας για να επιδώσει επιστολή διαμαρτυρίας ζητώντας αλλαγές στην πρόταση του Υπουργού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy