Έτοιμος για νέα «Γενεύη» ο Αντόνιο Γκουτέρες

Την ετοιμότητα των Ηνωμένων Εθνών για πραγματοποίηση νέας πολυμερούς διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό, νοουμένου ότι και οι δύο πλευρές είναι αφοσιωμένες προς αυτή την κατεύθυνση, επαναβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Μιλώντας νωρίτερα ενώπιον της ολομέλειας του σώματος, ο κ. Γκουτέρες δεν έκανε αναφορά στο Κυπριακό. Ο κ. Γκουτέρες ανέπτυξε ενώπιον των ευρωβουλευτών το όραμα του για ένα κόσμο ειρήνης και ευημερίας, τονίζοντας τη σημασία συνεργασίας ΟΗΕ και ΕΕ. Μίλησε επίσης για τη φτώχεια στον κόσμο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οκτώ άνθρωποι κατέχουν πλούτο όσο ο μισός πληθυσμός.

Αναφέρθηκε δε, και στην ανάγκη ευρύτερου συνασπισμού προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λέγοντας πως δεν πρέπει να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Η ομιλία Γκουτέρες στην πανηγυρική συνεδρία της ολομέλειας του ΕΚ περιείχε επίσης αναφορές στην προσφυγική κρίση και ιδιαίτερα στην κατάσταση στη Συρία και άλλες εμπόλεμες ζώνες.

Μαρία Φράγκου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy