Έτοιμος να φύγει από τη Γενεύη και ο Γ. Περδίκης

Δεν θα παραστεί στη δεξίωση το μεσημέρι στο Παλάτι των Εθνών στο πλαίσιο της έναρξης της Διάσκεψης για την Κύπρο στον ΟΗΕ στη Γενεύη γιατί είναι μέρος της πενταμερούς διάσκεψης, δήλωσε ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ στη Γενεύη και κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι και τα ΗΕ μιλούν για Διάσκεψη της Γενεύης, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι “για μας αυτό το Διάσκεψη της Γενεύης είναι ο τίτλος που δίδεται στην πενταμερή, με την οποία διαφωνούμε”.

Ο κ. Περδίκης δήλωσε επίσης στο ΚΥΠΕ ότι θα παραμείνει στη Γενεύη γιατί η διαδικασία τρέχει και υπάρχουν πολλοί σοβαροί κίνδυνοι. Ένας από αυτούς είναι να διασυνδεθούν τα θέματα της ασφάλειας και εγγυήσεων με τα θέματα που αφορούν τη συνολική λύση, δηλαδή ζητήματα εσωτερικής πτυχής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρόσθεσε.

Μεταφέραμε, είπε, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη θέση ότι εάν γίνει μια τέτοια προσπάθεια θα είναι “κάζους μπέλι” και τότε θα τεθεί θέμα αποχώρησής τους από τη Γενεύη. “Αν δηλαδή γίνει αυτό που τον καλούν κάποιοι και από την Κύπρο, να γίνει το μεγάλο παζάρι”. Το πάρε-δώσε αποκλείεται και είμαστε εδώ για να το αποκλείσουμε, πρόσθεσε.

Υπάρχει επίσης πιθανότητα να έχουμε υποχώρηση από τη θέση του Προέδρου Αναστασιάδη για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και κατάργηση των εγγυήσεων, ανέφερε ο Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι το θέμα συζήτησαν χθες βράδυ στο Εθνικό Συμβούλιο και δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι εμμένει στην πρόταση που κατέθεσε επί του θέματος το Σεπτέμβρη, που προνοεί την τάχιστη αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο και την άμεση κατάργηση των εγγυήσεων.

“Δυστυχώς δεν καταφέραμε να τον δεσμεύσουμε ότι δεν θα υποχωρήσει από αυτή τη θέση. Είμαστε όμως εδώ για να τον αποτρέψουμε από του να υπαναχωρήσει από την ήδη ελλειμματική πρόταση που κατέθεσε ο ΠτΔ το Σεπτέμβριο για το θέμα της ασφάλειας και εγγυήσεων,” είπε ο κ. Περδίκης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy