Ετοιμότητα Τράπεζα Αναπτύξεως του ΣτΕ για στήριξη κυπριακής οικονομίας

Την ετοιμότητα της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης να στηρίξει περαιτέρω την κυπριακή οικονομία, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας Ρολφ Βέντσελ, ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Βέντσελ ανέφερε ότι εξέφρασε στον Πρόεδρο τη συνεχιζόμενη στήριξη της Τράπεζας στην οικονομία της Κύπρου, προσθέτοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες».
Είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και του ανέφερε τις απόψεις του για τις προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση συζήτησαν, επίσης, την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη τις αβεβαιότητες και τις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς και θέματα που άπτονται του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει στο τέλος Ιουνίου.

Ο κ. Βέντσελ πρόσθεσε ότι συνεχάρη τον Πρόεδρο και τον Υπουργό Οικονομικών για την ισχυρή ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, λόγω και της μεγάλης αύξησης του τουρισμού, σημειώνοντας και την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου. Είπε, ωστόσο, ότι μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα για το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προσθέτοντας παράλληλα ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για αντιμετώπιση του θέματος.

Ανέφερε ακόμα ότι γνωρίζει ότι ο Υπουργός Οικονομικών βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν μέσω δύσκολων διαπραγματεύσεων και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι αυτές θα έχουν επιτυχή κατάληξη.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι η Τράπεζα Αναπτύξεως του ΣτΕ προσβλέπει στην ανάληψη νέων έργων στην Κύπρο και είναι σε διαβουλεύσεις με διάφορα Υπουργεία. Τα πιθανά νέα έργα που θα χρηματοδοτήσει η τράπεζα, όπως είπε, αφορούν τις υποδομές, την υδροδότηση, την υγεία ή την εκπαίδευση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy