Αίτηση υπηκοότητας υπέβαλαν οι απάτριδες Κούρδοι

Αίτηση για υπηκοότητα, μετά από εισήγηση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου και του ίδιου του Υπουργού Εσωτερικών, υπέβαλαν σήμερα οι Κούρδοι που πραγματοποιούν απεργία πείνας και δίψας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΙΣΑ.

Σήμερα οι απάτριδες Κούρδοι της Συρίας που βρίσκονται σε απεργία πείνας και δίψας έξω από του Υπουργείο Εσωτερικών για 26ή και 5ή ημέρα αντίστοιχα, έχουν υποβάλει αιτήσεις για υπηκοότητα, αναφέρει.

Σύμφωνα με την ΚΙΣΑ, όσο αφορά το ζήτημα της υγείας τους, γιατρός του Ερυθρού Σταυρού, επισκέφθηκε και εξέτασε τους απεργούς. Η κατάσταση της υγείας του ενός απεργού είναι κρίσιμη, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεύτερου έχει αρχίσει να παρουσιάζει πολύ σοβαρές επιπλοκές. Ο γιατρός αξιολόγησε ότι εάν συνεχιστεί η απεργία πείνας και δίψας για ακόμη μια μέρα, τότε η ζημιά που θα προκληθεί στους δυο πρόσφυγες θα είναι ανεπανόρθωτη.

Το απόγευμα, προστίθεται στην ανακοίνωση, ο Υπουργός Εσωτερικών, επισκέφθηκε τους απεργούς και τους διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα εξετάσει τις αιτήσεις τους για υπηκοότητα κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας. Μετά από αυτή την εξέλιξη , οι απεργοί αποφάσισαν να σταματήσουν την απεργία δίψας, ενώ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας μέχρι να υπάρξει θετική έκβαση στα αιτήματά τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy