Ετήσια συνάντηση για την ανάπτυξη της τεχνολογίας στην Κύπρο

Άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο στη Λεμεσό η ετήσια συνάντηση της Περιοχής 8 του Institute of Electrical & Electronics Engineers (ΙΕΕΕ), τη διοργάνωση της οποίας ανέλαβε ο σύνδεσμος ΙΕΕΕ Κύπρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση συμμετέχουν160 μέλη από τις χώρες που καλύπτει η Περιοχή 8, που είναι η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική, μέλη από τις ΗΠΑ, στην παρουσία του προέδρου του ΙΕΕΕ, Χάουαρντ Μίκελ.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου, θα συζητηθούν διάφορα θέματα που αφορούν την επιστημονική αυτή κοινότητα, μεταξύ των οποίων, η ανάπτυξη στενότερων σχέσεων ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία. Ειδικότερα, η Περιοχή 8 του ΙΕΕΕ, μέσα από τη δράση της, φιλοδοξεί και στοχεύει να υποστηρίξει με αποτελεσματικό τρόπο τις ανάγκες των σύγχρονων μηχανικών, αλλά και των μηχανικών του μέλλοντος, που στελεχώνουν το ζωτικό τομέα της βιομηχανίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύνδεσμος ΙΕΕΕ Κύπρου, στο πλαίσιο του συνεδρίου, έχει αναπτύξει ομάδα προώθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, ώστε να φέρει κοντά τη βιομηχανία με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΙΕΕΕ είναι ο μεγαλύτερος διεθνής επαγγελματικός σύνδεσμος ηλεκτρολόγων, ηλεκτρονικών μηχανικών και μηχανικών πληροφορικής και ασχολείται με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλο τον κόσμο.

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αριθμεί πάνω από 430.000 μέλη σε 160 χώρες, διοργανώνει συνέδρια, σε πολλές χώρες του κόσμου, καθορίζει τεχνικά πρότυπα, δημοσιεύει ερευνητικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy