Έτσι ξεπλένουν ευθύνες

Ψίθυροι, φήμες και κομματικός κυκεώνας έπληξαν τον Συνεργατισμό γράφει ο «Φ», αλλά ξέχασε να προσθέσει στον υπότιτλό του τις δημόσιες δηλώσεις των «πλέον αρμοδίων» (εν είδει απειλών προς τα κόμματα) πως αν δεν ψηφίσουν, τότε κινδυνεύουν όλες οι καταθέσεις, ακόμα και εκείνες κάτω των 100.000 ευρώ μέχρι και το… μηδέν!

«Αυτός ο τόπος ό,τι πάθει είναι χαλάλι του», λένε οι πιο απελπισμένοι, καθώς βλέπει τους πάντες -από ΜΜΕ μέχρι τα πάσης φύσεων παπαγαλάκια των κυβερνώντων- να χρησιμοποιούν το δικό τους «γλωσσάρι» για να ξεπλένουν τις ευθύνες αυτών που κρατούσαν και την πίτα και το μαχαίρι εδώ και έξι χρόνια και έκαναν ό,τι γούσταραν χωρίς να ρωτούν κανέναν. Όλοι μαζί, προσπαθούν μάλιστα να επιρρίψουν ευθύνες σ’ αυτούς που δεν θα ψηφίσουν τα κατορθώματα των κυβερνώντων την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο πολίτης ας ξεχωρίσει επιτέλους ποιοι εξυπηρετούν τα συμφέροντά του και ποιοι τα κατακρεουργούν. Αν μη τι άλλο ας συνειδητοποιήσει την ευθύνη απέναντι στον εαυτό του. Ας μην αιμοδοτεί αυτούς που πολεμούν τα συμφέροντά του.

Νίκη

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy