Εβδομάδα Προστασίας Δασών από 12 μέχρι 18 Μαΐου

Από τις 12 μέχρι 18 Μαΐου διοργανώνεται φέτος η Εβδομάδα Προστασίας Δασών, η οποία, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ουσιαστικότερη συμμετοχή των πολιτών στις προσπάθειες για την προστασία των δασών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Εβδομάδα αρχίζει με εκδήλωση την Παρασκευή, 12 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας (Λεωφ. Κυρηνείας 1, Αγλαντζιά).

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας μεταξύ Λειτουργών του Τμήματος Δασών και Λειτουργών άλλων Υπηρεσιών που εμπλέκονται στην πυροπροστασία, καθώς και απονομή τιμητικής πλακέτας στις κοινότητες Αργάκα, Αγία Ειρήνη, Άγιος Θεόδωρος, Γαλάτα, Ευρύχου, Κακοπετριά, Καννάβια, Κούρδαλι, Κυπερούντα, Νικητάρι, Σινά Όρος και Σπήλια, για τη συμβολή τους στην πυροπροστασία των δασών της Κύπρου.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Μαΐου, αιμοδοσία δασικών υπαλλήλων και του προσωπικού του Τμήματος Δασών, στην Τράπεζα Αίματος του Κέντρου Υγείας Έγκωμης και στα νοσοκομεία των άλλων πόλεων.

Έχει επίσης προγραμματιστεί την Πέμπτη, 18 Μαΐου, στις 16:30, η διεξαγωγή μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη των ηρώων Δασοπυροσβεστών Ανδρέα Σοφοκλέους και Μάριου Αριστοτέλους, η οποία θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στο βοηθητικό γήπεδο του σταδίου ΓΣΠ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy