Ευρείας συναγερμικής-επιχειρηματικής αποδοχής

Κυβέρνηση «ευρείας αποδοχής» λαλούν ότι εσχηματίσαν Νίκαρος τζαι συναγερμικοί, νομιζόμενοι ότι απευθύνονται σε παλαβούς. Είπαμεν έχουμεν πολλούς τέθκοιους αλλά ας δούμεν αναλυτικά την ευρείαν αποδοχήν του νέου κυβερνητικού σχήματος:

Που την απερχόμενην κυβέρνησην συνεχίζουν στες ίδιες θέσεις οι προερχόμενοι που τον ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης στο υπουργείο Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης στο Εσωτερικών, Ιωνάς Νικολάου στο Δικαιοσύνης & Δημόσιας Τάξης. Ευρείας αποδοχής δεν τους λες, ειδικά τον πρώτον που επέβλεψεν τη δημιουργία μιας φτωχότερης τάξης στην Κύπρο τζαι τον τρίτον που όπου τζίσει κάμνει τα μαμμούριν (φυλακές τζαι κάρτα φιλάθλου ενδεικτικά παραδείγματα).

Συνεχίζουν επίσης στα ίδια πόστα ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας τζαι ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, όλοι προερχόμενοι που τη… συναγερμικήν πτέρυγαν του ΔΗΚΟ.

Το χαρτοφυλάκιο Εργασίας, Πρόνοιας τζαι Κοινωνικών Ασφαλίσεων έμεινεν στη Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία πέντε χρόνια εν εκατάφερεν να ρυθμίσει αν τζαι ποια καταστήματα εν να λειτουργούν Κυριακές τζαι τι οφείλουν να πιερώνουν τους εργαζόμενους που ειδικά στο λιανικόν εμπόριον εν έρμαια στες ορέξεις των μαστόρων τους.

Στο κυβερνητικόν σχήμαν έμειναν επίσης οι Νίκος Χριστοδουλίδης (από κυβερνητικός εκπρόσωπος πάει υπουργός Εξωτερικών) τζαι ο Κώστας Καδής (του Αρχιεπισκόπου) που αλλάσσει χαρτοφυλάκιο (από Παιδείας & Πολιτισμού στο Γεωργίας & Περιβάλλοντος).

Τζαι πάμεν στα φρέσκα «ευρείας αποδοχής»:

  • Ο Κώστας Χαμπιαούρης που αναλαμβάνει υπουργός Παιδείας έστεκεν αγκαζέ με τον Νίκαρο, την ώραν που ο πρόεδρας εψήφιζεν προχτές στες εκλογές. Χρειάζεται να πούμεν τίποτε άλλον;
  • Υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, κουμπάρος του προκατόχου του, Γιώργου Παμπορίδη, τζαι συνέταιρος της IMH (reporter.com.cy, Inbusiness κλπ) που έκαμνεν τεμενάες του Νίκαρου στην προεκλογικήν. Μετά τον Πολίτη, την Αλήθκειαν τζαι την Καθημερινήν, το προεδρικόν βάλλει στο σιέριν ακόμα έναν μιντιακόν συγκρότημαν.
  • Ο νέος υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, εδιετέλεσεν νομικός σύμβουλος του γνωστού τζαι μη εξαιρετέου Χριστόφορου Τορναρίτη (αδερφού του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ) την ώρα που ο τζύρης του, Ανδρέας Αγγελίδης, ήταν αρχηγός των μπάτσων τζιαι λέγεται ότι εκάλυφκεν μεταξύ άλλων τζιαι λαθρεμπόρια τσιγάρων.
  • Η Νατάσα Πηλείδου θα υπηρετήσει ως η πρώτη υφυπουργός Ναυτιλίας, εξαργυρώνοντας τη «με το ζόρι» συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ Λευκωσίας στες βουλευτικές του 2016.
  • Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο μέχρι προχτές εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου. Ο ανυπόμονος τζαι συγκρουσιακός τύπος που έφυεν το 2004 διαφωνώντας με το «ναι» στο σχέδιον Ανάν τζ’ εστράφην πίσω κατουρημένος το 2008 αφού η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία επάτωσεν στες βουλευτικές του 2006. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση τούτη που λαλεί ότι σέβεται τες  γεναίτζες, προφανώς εν ενοχλείται που το σεξιστικόν τζαι υποτιμητικόν που εκστόμισεν ο «ΠροΠρο» για την Αννίτα Δημητρίου πριν τες βουλευτικές του 2016 («έχουμεν εκλογές τζαι όι καλλιστεία»), στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την -προσωρινήν τελικά- απόφασην του Φούλη να βάλει τον Γιαννάκην στο ψηφοδέλτιο της Λάρνακας αντί την Αννίτα που είχαν επιλέξει τα μέλη της επαρχιακής του Συναγερμού.
  • Αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος η Κλέλια Βασιλείου την οποίαν ο Νίκαρος μας είσιεν διορίσει προηγουμένως ως πρόεδρον των Δασικών Βιομηχανιών.
  • Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου αναλαμβάνει ο Πέτρος Δημητρίου, πρώην πρόεδρος της Πρωτοπορίας τζαι της ΝΕΔΗΣΥ. Το βιογραφικόν του εν τόσον πλούσιον που μας λαλεί ποιοι εν οι γονιοί του, ποια εν η γεναίκα του τζαι ότι έγινεν πρόσφατα πατέρας. Να σιαίρεσαι τους συγγενείς σου φίλε μου τζαι μακάρι να ‘ν’ καλά τα πλάσματα, αλλά άμαν δκιαβάζουμεν βιογραφικά πολιτικών προσώπων εν μας κόφτει τόσον πολλά το γενεαλογικόν τους δέντρον, αν μας πιάνεις.

Με τούτη την «ευρείαν αποδοχήν» λοιπόν, Νίκαρος τζαι ΔΗΣΥ καλούνται να διαχειριστούν τη μεγαλλύττερην κρίση στην ΑΟΖ, η οποία πιθανότατα προδιαγράφει τη διασύνδεσην των ενεργειακών πόρων της Δημοκρατίας με τη διαδικασία λύσης του Κυπριακού ή τζαι τη διαχείριση της οριστικής διχοτόμησης μετά την ιστορική χαμένην ευκαιρία στο Κραν Μοντανά. Για την οικονομίαν εν χρειάζεται να πούμεν τίποτε.

Καλή μας τύχην.

Απτυχίωτος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy