Ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα των προσφύγων στην Ελλάδα ζητά η Κομισιόν

Την ανάγκη να βρεθεί «μία απάντηση ευρωπαϊκή” σε ένα ζήτημα που, όπως είπε, “δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε κράτος από μόνο του», υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμαν, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με την πρωθυπουργό της Ελλάδας Βασιλική Θάνου.

Στη συνάντηση, αποκλειστικό θέμα του οποίου ήταν το προσφυγικό, παρέστη και ο Έλληνας Επίτροπος για θέματα μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

H κ. Θάνου υπογράμμισε ότι το προσφυγικό και το μεταναστευτικό είναι θέμα ευρωπαϊκό. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση θα έχει στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Η κυβέρνησή μας, παρότι υπηρεσιακή, καλείται να αντιμετωπίσει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών, κυρίως προσφυγικών ροών», δήλωσε η κ. Θάνου, υποδεχόμενη τους δύο αξιωματούχους.

Ο κ. Τίμερμαν αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει ιδιαιτέρως επηρεαστεί και πληγεί από την κρίση αυτή. “Το βλέπουμε όλοι καθημερινά. Νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος με ψυχή ο οποίος να μην έχει φρικτά σοκαριστεί, να το πω έτσι, από τις φωτογραφίες του μωρού που είδαμε χθες στα τουρκικά παράλια”.

«Πολλοί πρόσφυγες φτάνουν πρώτα στην Ελλάδα, και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Οι κ.κ. Τίμερμανς και Αβραμόπουλος θα συναντηθούν το απόγευμα αύριο Παρασκευή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ο Έλληνας Επίτροπος θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο στις 11 το πρωί.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy