Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων στα ξενοδοχεία Πάφου

O πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θέμης Φιλιππίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως έχει εγκριθεί ένα πρόγραμμα με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά την διαχείριση των αποβλήτων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Δυστυχώς είπε, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν προγραμματισμένο να μπει σε εφαρμογή από το προηγούμενο χρόνο και φαίνεται ότι είναι στο τελικό στάδιο εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να ξεκινήσει φέτος το 2017.

Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη το πρόγραμμα συντονίζεται από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Τοπική αυτοδιοίκηση και τις παραλιακές ξενοδοχειακές μονάδες.

Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι -όπως είπε- να εφοδιαστούν οι ξενοδοχειακές μονάδες από την μια και οι Δήμοι από την άλλη με τους αναγκαίους εξοπλισμούς, ούτως ώστε να μπορέσει να γίνεται διαλογή απευθείας στα ξενοδοχεία σε χαρτί, σε αλουμίνιο, γυαλί, μπαταρίες και άλλα υλικά τα οποία ανακυκλώνονται.

Ο κ. Φιλιππίδης εκτίμησε πως βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για να δημιουργηθούν εκείνες οι υποδομές και προυποθέσεις που χρειάζονται ώστε να ξεκινήσει από αρκετά μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων να γίνεται αυτός ο διαχωρισμός και η επαναχρησιμοποίηση των διαφόρων προιόντων.

Οι προσπάθειες αυτές, σημείωσε ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ, για την υιοθέτηση του προγράμματος ανακύκλωσης χρονολογούνται εδώ και πολύ καιρό με προσπάθειες και μελέτες με συμβούλους που ασχολούνται με το αντικείμενο για να υλοποιηθούν τα θέματα της διαχείρισης των αποβλήτων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Ο κ.Φιλιππίδης εκτίμησε ότι ήρθε ο καιρός που θα μπορεί να τεθεί αυτό το πρόγραμμα σε εφαρμογή.

Είπε ακόμη πως είναι πολύ σημαντικό για το ΠΑΣΥΞΕ γιατί επεξήγησε πως οι ξενοδόχοι αντιλαμβάνονται πως πέρα των υποχρεώσεων που έχουν απέναντι στο περιβάλλον, πρέπει να σταλούν και τα σωστά μηνύματα στους επισκέπτες της Πάφου και της Κύπρου ότι η ξενοδοχειακή της βιομηχανία είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβαλλοντικής της διαχείρισης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy