«Ευρωπαίοι αξιωματούχοι παίζουν με τη φωτιά»

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις μέχρι τώρα, αντί να στρέφονται στην κορυφή της πυραμίδας, εκεί που είναι τα μεγάλα, τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, στρέφονται προς ήσσονος σημασίας ζητήματα.

 

«Μιλάμε συνέχεια για τους ταξιτζήδες και τους φαρμακοποιούς, όταν έχουμε ολιγοπωλιακές και προσοδοφορικές καταστάσεις οι οποίες κρατάνε την ελληνική οικονομία πίσω εδώ και δεκαετίες» είπε και διεμήνυσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν χρειάζεται νουθεσίες για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Εμείς οι ίδιοι κρίνουμε ότι θα κριθούμε από την επιτυχία και το βάθος του μεταρρυθμιστικού μας προγράμματος» είπε.

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε, επίσης, για ορισμένους ευρωπαίους αξιωματούχους που με τις δηλώσεις τους «παίζουν με τη φωτιά», ενώ επέμεινε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και «δεν χρειάζεται νουθεσίες».

Για τη συνάντησή του με τον Τζακ Λιου, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν συζήτησαν για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, αλλά κυρίως για τον δρόμο με τον οποίο η διαπραγμάτευση με τους εταίρους θα οδηγήσει σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα είναι κοινά αποδεκτό στην Ευρώπη.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy