Εξ απορρήτων: Οταν το ΑΠΟΕΛ…

Το ΑΠΟΕΛ απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Διαιτησίας και εκφράζει τον προβληματισμό του σχετικά με την αντιμετώπιση που έτυχε η ομάδα στα παιγνίδια με την Ομόνοια και την Ανόρθωση. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε περιπτώσεις πέναλτι και στα δύο παιγνίδια που κατά την άποψη της Διοίκησης του ΑΠΟΕΛ είτε δόθηκαν λανθασμένα είτε δεν δόθηκαν. Παράλληλα η επιστολή στάλθηκε και στον πρόεδρο της ΚΟΠ, Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Οταν φτάσαμε στο σημείο το ΑΠΟΕΛ να στέλνει επιστολές -δικαίωμά του πάντοτε- για τη διαιτησία σημαίνει ότι έχουμε πιάσει πάτο. Οταν το ΑΠΟΕΛ, η ομάδα που ευνοήθηκε πολλάκις από τη διαιτησία, έχει πρόβλημα τότε προβλέπω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε διάσκεψη Τύπου από τον Πρόδρομο Πετρίδη, ο οποίος θα απειλήσει και πάλι διαφόρους παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Σκορπιός

Ας όψεται η τηλεθέαση

Είχα πάντοτε την άποψη ότι η ανάλυση των επίμαχων φάσεων από καθηγητές διαιτησίας και παλιούς διαιτητές στις τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές, είναι αχρείαστη. Ο λόγος απλός. Η επιμόρφωση η οποία επικαλούνται όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν επιτυγχάνεται. Από τη στιγμή μάλιστα που για την ίδια φάση υπάρχουν δύο και περισσότερες απόψεις στο ίδιο πάνελ, τότε η επιμόρφωση πάει περίπατο. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα οι απόψεις των αναλυτών από εκπομπή σε εκπομπή διαφέρουν κατά πολύ. Ο ένας είδε πέναλτι, ο άλλος δεν το είδε, ενώ ο τρίτος έχει τις αμφιβολίες του. Ο κόσμος συγχύζεται, πάει στο γήπεδο και λέει ό,τι του έρθει στο κεφάλι και στο τέλος της ημέρας οδηγούμαστε στο πουθενά. Η επιμόρφωση σίγουρα θα ήταν καλή για τους φιλάθλους, φτάνει να γίνεται σωστά. Ομως ας όψεται η τηλεθέαση.

Σκορπιός

Ποιο πρόβλημα;

Ο Νέστορας Μυτίδης είναι αναμφίβολα ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ΑΕΚ. Ο Τόμας Κρίστιανσεν όταν είδε τον Κύπριο επιθετικό να τραυματίζεται, αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Αντρέ Αλβες. Ο Βραζιλιάνος δικαίωσε τον προπονητή του και βοήθησε την ομάδα της Λάρνακας να πάρει αρκετούς βαθμούς. Στο παιχνίδι με την Αγία Νάπα ο Αλβες δεν αρκούσε και ο Δανός τεχνικός έβαλε στο γήπεδο τον Χόρχε Κάντε. Με γκολ του Ισπανού η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα και έφτασε σε μια μεγάλη νίκη. Μπορεί ο Μυτίδης να αποτελεί απώλεια για την ομάδα της Λάρνακας, αλλά εγώ δεν παρατήρησα κανένα επιθετικό πρόβλημα στην ομάδα της Λάρνακας. Αντίθετα βλέπουμε πως στην ομάδα υπάρχουν τρεις ισάξιοι επιθετικοί και αυτό μόνο χαρούμενο πρέπει να κάνει τον προπονητή της ομάδας. Αναμφίβολα η επιστροφή Μυτίδη θα βοηθήσει την ομάδα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Κόκορας

Κατά… ριπάς

• Η μετεγγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει και οι ομάδες μας ήδη είναι στο ψάξιμο για ποδοσφαιριστές.

• Μπορεί να απομένει ακόμη κάτι περισσότερο από ένας μήνας μέχρι την έναρξη της μετεγγραφικής περιόδου, αλλά ουσιαστικά τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για αναζήτηση ποδοσφαιριστών.

• Ασε που η μετεγγραφική περίοδος του Ιανουαρίου χαρακτηρίζεται ως «φτωχή», καθώς δύσκολα μπορεί να βρεθεί κάτι καλό.

• Και αυτό διότι, η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών δεσμεύεται με συμβόλαια.

• Υπάρχουν όμως πάντα κάποιες καλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για τις ομάδες μας, οι οποίοι παραμένουν ελεύθεροι από το περασμένο καλοκαίρι.

• Βέβαια, στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, οι ομάδες εκτός από ενίσχυση, προχωρούν και σε αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα.

• Η αναζήτηση για τον προπονητή που θα κληθεί να οδηγήσει την Εθνική Κύπρου στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, συνεχίζεται.

• Ο προπονητής που θα αναλάβει να καλύψει το κενό που άφησε ο Πάμπος Χριστοδούλου στον πάγκο της Εθνικής θα έχει και περισσότερη πίεση.

• Διότι οι καλές εμφανίσεις και η συνολική παρουσία της Εθνικής Κύπρου στα προκριματικά του Euro 2016 ανέβασαν τις προσδοκίες.

• Ο κόσμος «αγκάλιασε» την Εθνική μετά από αρκετά χρόνια.

• Ο νέος προπονητής που θα αναλάβει την Εθνική, θα πρέπει απαραίτητα να είναι γνώστης του κυπριακού ποδοσφαίρου.

• Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό κριτήριο που θα πρέπει να υπάρχει όταν γίνει η τελική επιλογή του προπονητή.

• Διότι άλλο είναι να αναλάβει τον πάγκο ένας γνώστης της κυπριακής πραγματικότητας, ο οποίος δεν θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί.

Κουκκουφκιάος

(Από τη “Χαραυγή” 25/11/2015)

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy