Εξαρθρώνεται σπείρα κλεπτών και κλεπταποδοχών στη Λεμεσό

351

Καλοστημένη επιχείρηση με κλοπές και κλεπταποδοχές, εκτιμά η Αστυνομία ότι έχει αρχίσει να εξαρθρώνει, με τη σύλληψη 31χρονου από τη Λεμεσό στη κατοχή του οποίου βρέθηκαν κυρίως πίνακες ζωγραφικής και άλλα είδη τέχνης μεγάλης αξίας.

Ήδη, κάποια από αυτά τα αντικείμενα έχουν αναγνωριστεί από Ιταλίδα η οποία διαμένει στη Λεμεσό το σπίτι της οποίας είχε διαρρηχθεί στις 5 Δεκεμβρίου και από το οποίο είχαν κλαπεί είδη αξίας 70.000 ευρώ.

Ο 31χρονο ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου και εκδόθηκε εναντίον του διάταγμα κράτησης 8 ημερών, στην ανακριτική του κατάθεση ισχυρίστηκε ότι όλα τα ανευρεθέντα στην κατοχή του, τα είχε προμηθευτεί από κάποιον αλλοδαπό.

Στα πλαίσια της διερεύνησης της υπόθεσης, το ΤΑΕ Λεμεσού εξασφάλισε κάποια στοιχεία με βάση τα οποία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και καταζητεί 40χρονο από την Νιγηρία.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης, έγινε μετά από πληροφορία ότι σε κατάστημα πώλησης έργων τέχνης το οποίο παλαιότερα λειτουργούσε σαν πρακτορείο στοιχημάτων, διατίθεντο προς πώληση πίνακες ζωγραφικής σε τιμή πολύ μικρότερη από την πραγματική τους αξία.

Κατά την έφοδο που έγινε, οι πληροφορία επιβεβαιώθηκε αφού στο χώρο βρέθηκαν 500 και πλέον έργα τέχνης και άλλα αντικείμενα τα οποία, όπως διαπιστώθηκε προέρχονται από κλοπές.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες της αναζητώντας και άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση οι οποίοι είτε σχετίζονται με τις κλοπές είτε έχουν αγοράσει κάποια αντικείμενα από τον 31χρονο.Χρήστος Χαραλάμπους

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.