Εξι απαντήσεις σε μία ερώτηση

Του Τάσου Περδίου

«Πού ήταν ο κ. Μιχαηλίδης τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια; Ποιες οι αποφάσεις του κατά την περίοδο διακυβέρνησης της πόλης από το ΑΚΕΛ;» Είναι ρητορικό ερώτημα που διατύπωσε την εβδομάδα που πέρασε ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Λάρνακας Λούης Δημητρίου προς τον ανθυποψήφιό του, Αλέξη Μιχαηλίδη.

Οταν παίζει κάποιος με τις λέξεις, πρέπει να προσέχει. Κάποτε «δαγκώνουν» πίσω.

Είμαι στη διάθεση του διερωτώμενου, αλλά και του ερωτηθέντος. Και οποιουδήποτε άλλου. Τους καλώ για καφέ στην πλατεία Ερμού. Την καινούργια πλατεία Ερμού. Μπορεί να δυσκολευτούμε λίγο στη συζήτηση λόγω της βαβούρας. Βλέπετε, η πλατεία Ερμού, μετά την ανάπλασή της, σφύζει από ζωή. Αν δεν σας κάνει, ένα τσιγάρο πιο πέρα είναι η πλατεία Αγίου Λαζάρου. Καινούργια και δαύτη. Μπορείτε ανάμεσα στις λέξεις, να πεταχτείτε και στον ιερό ναό εάν πιστεύετε στα μεταφυσικά παραμύθια και να ζητήσετε θεία επιφοίτηση. Αν δεν γουστάρετε πλατεία Αγίου Λαζάρου, μισό τσιγάρο δρόμο και θα φτάσουμε στην πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου. Κουβέντα για τις “διακυβερνήσεις” της πόλης με φόντο την ιστορία και το κάλλος της φύσης.

Αφού τελειώσουμε, προτείνω περπάτημα στον παραλιακό μετά το Κάστρο. Λέγεται Πιαλέ Πασά και έχει γίνει επίσης καινούργια. Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, σας το προτείνω. Η βόλτα στην Πιαλέ Πασά θα σας γεμίσει με την αίσθηση ότι επιτέλους αρχίσαμε να νιώθουμε άνθρωποι στη Λάρνακα. Μπορούμε να απολαύσουμε ψαράκι. Να προσέξουμε όμως μην το παρακάνουμε και χρειαστούμε νοσοκομείο τελικά. Αλλά και τότε, τώρα που θυμήθηκα, από την Πιαλέ Πασά, δεξιά στην Αρτέμιδος, αριστερά στη Φανερωμένης και ευθεία στη Γεώργιου Χριστοδουλίδη φτάνεις σφαίρα στο νοσοκομείο. Καινούργια και η Χριστοδουλίδη για να ευκολύνει τον κόσμο και τις ζωές μας.

Ακούστε. Διασχίζοντας τη λεωφόρο Γεώργιου Χριστοδουλίδη, προς το ΓΣΖ, κοιτάξτε προς τα δεξιά. Είναι ένα επιβλητικό κτίριο που ανεγείρεται. Αν διέλαθε της προσοχής σας, σας ενημερώνω ότι είναι η καινούργια πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Μια σύντομη βόλτα, έξι έργα. Χειροπιαστά. Οχι μία, αλλά έξι απαντήσεις σε μια ερώτηση. Πλατείες με πλακόστρωτα και αστικό εξοπλισμό. Δρόμοι με πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους. Νέο νοσοκομείο με θεμέλια και κολόνες. Οχι μόνο πατέντες και φούμαρα.

Εάν αισθάνεστε την ανάγκη λοιπόν να ζητήσετε εξηγήσεις, κάντε το. Αλλά όχι από τη «διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ» στην πόλη. Εκτίθεστε…

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy