Εξηγήσεις ΥΠΕΞ για Κυπριακό στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ

Το σκεπτικό πίσω από τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την εκ νέου σύγκληση μιας αποτελεσματικής Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη, ανέλυσε στους Πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης κάλεσε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, σε κοινή συνάντηση, τους διπλωματικούς εκπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Κύπρο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνάντηση, προστίθεται, «παρευρέθηκαν ο Πρέσβης της Ρωσίας κ. Stanislav V. Osadchi, η Πρέσβης των ΗΠΑ κα Kathleen Doherty, o Πρέσβης της Γαλλίας κ. Rene Troccaz, ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Mathew Kidd και ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Κίνας κ. Yun Zeng».

Ο κ. Υπουργός «επεξήγησε στους Πρέσβεις τη θέση και ανέλυσε το σκεπτικό της πλευράς μας όσον αφορά στις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επανασύγκληση μιας αποτελεσματικής Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy