Φασιστικό «όχι»

Πιο φασιστικό «όχι» ίσως να μην υπάρχει απ’ αυτό του Υπουργoύ Εσωτερικών και αντιπρόεδρου της κυβέρνησης της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι. Αρνήθηκε η χώρα να φιλοξενήσει πρόσφυγες, με τον Σαλβίνι να δηλώνει: «Εμείς ορίζουμε το σπίτι μας, οι ωραίοι καιροί για εσάς τελείωσαν στα αλήθεια, καταλάβατε;». Ωραίοι καιροί, λέει. Να ’ξέρε μόνο τα βάσανα αυτών των ανθρώπων.

Όφειλε να τα ξέρει. Όμως, τι να περιμένει κανείς από έναν ακροδεξιό; Τι να περιμένει απ αυτούς που προάγουν το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, το φασισμό και την ξενοφοβία; Λυπεί πραγματικά και η στάση των Ιταλών. Έξι στους δέκα συμφωνούν με τους χειρισμούς του Σαλβίνι. Έξι στους δέκα, με πολύ απλά λόγια, δεν δέχονται τους πρόσφυγες, δεν κατανοούν τους λόγους που έφυγαν από την πατρίδα τους, είναι ρατσιστές.

Τάση που δυστυχώς κυριαρχεί σε πολλές χώρες της ΕΕ όπου έχει ανοιχθεί διάπλατα ο δρόμος στη φασιστική δράση. Το να διώχνεις ανθρώπους και να τους συμπεριφέρεσαι ωσάν να είναι σκουπίδι δεν μπορεί όμως να γίνεται αποδεκτό. Από καμία ανθρώπινη συνείδηση.

Λόλα

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy