Φαίδωνος: Πολύ σοβαρά τα πράγματα στο οργανωμένο έγκλημα

Απάντηση στους Συνδέσμους Αστυνομίας για το θέμα της διαφθοράς έδωσε με σημερινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά όσον αφορά το οργανωμένο έγκλημα στον τόπο και δεν είναι η ώρα για συνδικαλισμούς, απάντησε ο δήμαρχος Πάφου στις αναφορές που έκαναν σήμερα οι σύνδεσμοι Αστυνομίας. 

Επικαλέστηκε μάλιστα τις δηλώσεις του Ιωνά Νικολάου ότι θα εκπλαγεί η κοινή γνώμη, αν πληροφορηθεί ποιοι βρίσκονται στην πυραμίδα της εμπορίας ναρκωτικών.

Αναρωτήθηκε επίσης γιατί η μηδενική ανοχή στο οργανωμένο έγκλημα ξεκίνησε μόλις πριν από δέκα μέρες, μετά την δολοφονική επίθεση εναντίον των αστυνομικών στην Λεμεσό.

Προκάλεσε επίσης τους Συνδέσμους Αστυνομίας να τοποθετηθούν κατά πόσο υπάρχουν επίορκοι και διεφθαρμένοι αστυνομικοί ενώ αναρωτήθηκε εάν οποιοσδήποτε μέλος της δύναμης κατέθεσε στοιχεία για την κτήση κινητής και ακίνητης περιουσίας τα τελευταία χρόνια.

Ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε επίσης στην περίπτωση 4 μελών της δύναμης που συνεργάζονταν με τον Φάνο Καλοψιδιωτη, και επιχειρηματικά όπως διευκρίνισε. Όταν έγινε αντιληπτό, είπε, μετακινήθηκαν σε άλλα τμήματα αλλά μετά την δολοφονία του επέστρεψαν στα προηγούμενα καθήκοντα τους, μάλιστα κάποιοι και σε θέσεις κλειδιά κατά  την έκφραση του. Αναρωτήθηκε που είναι η μηδενική ανοχή.

Κατήγγειλε επίσης ότι το οργανωμένο έγκλημα διευθύνεται μέσα από τις κεντρικές φυλακές με κατάδικους που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα εν γνώση των αρχών, όπως ανέφερε. Οι βαρυποινίτες πληρώνουν 1000 ευρώ για αυτή την υπηρεσία, υποστήριξε, λέγοντας ακόμα ότι στις κεντρικές φυλακές γίνονται παραδώσεις ναρκωτικών με drones.    

Ο ίδιος, είπε, δεν χρειάζεται προβολή, και δεν ακολουθεί τα γεγονότα. Κάλεσε την Αστυνομία να αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα και να μην προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις με επιχειρήσεις άνευ ουσίας.

Τους κάλεσε επίσης να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τα εκατοντάδες παιδιά που έχουν χαθεί, που έχουν οδηγηθεί στα ναρκωτικά και έχουν πλήρως καταστραφεί αφού κάποια εξ αυτών είναι “ ζωντανοί – νεκροί”.

Ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος είναι ο τελευταίος που θα βάλει όλους τους αστυνομικούς σε ένα τσουβάλι, αφού κάτι τέτοιο δημιουργεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ κατά την έκφραση του.

Δεν είναι όλοι ανίκανοι και διεφθαρμένοι, είπε, υπάρχουν και ικανοί και μη διεφθαρμένοι. Στόχος του, κατέληξε, δεν είναι να μετοχοποιήσει τους πάντες αλλά όσους είναι ανίκανοι και διεφθαρμένοι και όσους δεν επιτελούν το καθήκον τους οι οποίοι δεν έχουν χώρο στην Αστυνομία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy