Φεστιβάλ κρασιού στην Πάφο

Επιστροφή στην παράδοση και στην κουλτούρα του τόπου μας αποτελεί το Φεστιβάλ Κρασιού που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου και στηρίζουν από κοινού ο Δήμος Πάφου και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΙΚΑΠ Φύτο Θρασυβούλου.

Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το «Φεστιβάλ Κρασιού – Παράδοση και Παφίτικο γλέντι» διοργανώνεται στο Κάστρο της Πάφου το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2015, προσθέτοντας πως η εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική και χορευτικά συγκροτήματα.

Στην διάρκεια του διήμερου Φεστιβάλ οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να δοκιμάσουν τα κρασιά από τα οινοποιεία που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση- όπως είπε- και να γευτούν διάφορα παραδοσιακά εδέσματα, αλλά και να πατήσουν σταφύλια.

Θα λειτουργεί επίσης Μουσείο παραδοσιακών αντικειμένων και παιδότοπος, μάγος για τα παιδιά.

Το Φεστιβάλ Κρασιού θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Στ’ αχνάρια της παράδοσης καθώς και ζωντανή μουσική με κυπριακά λαϊκά τραγούδια με τους Στέλιο Ηλιάδη, Γεωργία Χριστοδούλου και Τέλη Στύλιo. Ξεχωριστή αναμένεται και η συμμετοχή του ταλαντούχου χορευτή Τέλη Βαλαωρίτη που έχει εξασφαλίσει και το ρεκόρ Guinness 169 ποτήρια.

Το Φεστιβάλ ωστόσο θα παρουσιάσει και την αναπαράσταση του κυπριακού παραδοσιακού γάμου από το χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου ” Στ΄αχνάρκα της παράδοσης”.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχει και το χορευτικό Συγκρότημα του πολιτιστικού ομίλου Αγίας φυλάξεως που θα χορέψει Ελληνικούς χορούς.

Την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ συνέχισε ο κ. Θρασυβούλου χαιρετισμό θα απευθύνει η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια ΚΟΤ Αννίτα Δημητριάδου που θα αναγνώσει η Ανώτερη βοηθός τουριστικός λειτουργός επαρχίας Πάφου Γιούλα Παπαέτη Κουτσοφτίδη.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy