Φεύγει από υπεύθυνος στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό ο Τζόναθαν Κόεν

Την πρόθεσή του να προχωρήσει στο διορισμό του Τζόναθαν Κόεν στη θέση του Αναπληρωτή Μονίμου Αντιπροσώπου των ΗΠΑ, με βαθμό πρέσβη, στα Ηνωμένα Έθνη, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζόναθαν Κόεν εκτελεί χρέη βοηθού υφυπουργού, έχοντας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την ευθύνη για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή συνοδεύει σε περιοδεία στις ΗΠΑ, με θέμα την προώθηση της φετινής διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (στην οποία οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα) τον Έλληνα υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Ο Τζόναθαν Κόεν κατάγεται από την Καλιφόρνια και είναι στη διπλωματική υπηρεσία από το 1986. Στη θέση του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών υπηρετεί από το 2016.

Έχει επίσης υπηρετήσει ως επιτετραμμένος στην πρεσβεία στη Βαγδάτη (2014-16), στο Παρίσι (2011-14), επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία (2008-11) και σε πόστα όπως Μπανγκόγκ, Ιερουσαλήμ, Βιέννη, Στοκχόλμη, Άγκυρα και Ρώμη.

Ο διορισμός του πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία, αφού προηγηθεί ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων, σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη οριστεί.

Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πρίνστον, με μεταπτυχιακά στο Τζόρτζταουν και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Μιλά Γαλλικά, Σουηδικά και Ιταλικά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy