Φιέστα φασιστών σε Λέσβο, Χίο

Τους καρπούς από την πολιτική για το μεταναστευτικό στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου έρχεται να δρέψει η Χρυσή Αυγή, που προγραμματίζει εκδηλώσεις σε Χίο και Λέσβο, δύο και μία μόλις ημέρα, αντίστοιχα, πριν από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός θα παρουσιάσουν τις θέσεις του κόμματός τους για την επίλυση «του μείζονος εθνικού ζητήματος του λαθρομεταναστευτικού», όπως αναφέρει η Χ.Α. στην ανακοίνωσή της.

Στη Χίο η εκδήλωσή της θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 8.30 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο», που βρίσκεται στα όρια της πόλης, ενώ στη Μυτιλήνη, την Τετάρτη στις 4 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Lesvos Inn» στη Θέρμη, περιοχή μακριά από το κέντρο της πόλης.

Η ανακοίνωση των εκδηλώσεων αυτών ξεσήκωσε ήδη διαμαρτυρίες, με τη ΛΑ.Ε. και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Χίο να έχουν καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Δεν θα καθίσουμε εδώ να αναλύσουμε την πολιτική τους στο προσφυγικό, πνιγμοί, σφαγές των θυμάτων των πολέμων της νέας εποχής, πατριδοκαπηλία από τους πολιτικούς απογόνους της προδοτικής χούντας. Ούτε θα αναζητήσουμε το ποινικό μητρώο των ομιλητών ή τη δράση τους στο Πέραμα, σε εργοδοτικά σωματεία, στη δολοφονία του Φύσσα. Καλούμε σωματεία, συλλογικότητες, φορείς, κόμματα, τη δημοκρατική Χίο να διατρανώσει την αντίθεσή της στη φιέστα των φασιστών» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου.

«Τιμούν τους φονιάδες»

«Η επίσκεψη των υποδίκων φασιστών βουλευτών και στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Κασιδιάρη & Λαγού, παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου, με πρόσχημα το μεταναστευτικό, που γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των γερακιών του ΝΑΤΟ, πολιτικές που θρέφουν τον φασισμό και τον πόλεμο, δίνουν πάτημα στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, στα τσιράκια των εφοπλιστών να ρητορεύουν και να εμφανίζονται ως αντισυστημικοί.

»Καλούμε τον κάθε δημοκρατικό πολίτη, τον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες να δείξουν την αντίθεσή τους στο νεοναζιστικό μόρφωμα» αναφέρει η ΛΑ.Ε. Χίου.

Σε ανάλογο πνεύμα και η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Επέλεξαν να επισκεφθούν τη Λέσβο τη μέρα που κάθε δημοκράτης τιμά τη μνήμη του Μιχάλη Μυρογιάννη που τον δολοφόνησε ο Ντερτιλής. Η Χρυσή Αυγή τιμά τους δολοφόνους της χούντας. Η επίσκεψη των Κασιδιάρη-Λαγού αποτελεί επιθεώρηση της επανίδρυσης των ταγμάτων εφόδου που επιχειρούν να τα βγάλουν στα νησιά κατά των προσφύγων, των αλληλέγγυων και των αγωνιστών του εργατικού κινήματος και της νεολαίας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy