Φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας χαρίζουν και φέτος μοναδικό θέαμα [VIDEO]

497

Η Αλυκή της Λάρνακας είναι στην όψη της μοναδική, αυτό όμως που την κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστή και πανέμορφη αυτή την χρονική περίοδο είναι τα δεκάδες φλαμίνγκο που διασχίζοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα επιλέγουν το νησί μας για να ξεχειμωνιάσουν.

Τα φλαμίνγκο, με το περήφανο τους βάδισμα και το υπέροχο ροζ τους χρώμα, μαγεύουν τον κάθε επισκέπτη ενώ ειδικά κάθε ηλιοβασίλεμα η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι παραμυθένια. Δύσκολο κάποιος να «προσπεράσει» αυτό το θέαμα για το οποίο η Κύπρος είναι γνωστή ανά το παγκόσμιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αρχικά, το χρώμα των φτερών των φλαμίνγκο έχει την απόχρωση του γκρίζου, ωστόσο, αποκτούν το ροδαλό τους χρώμα από μια ουσία στις γαρίδες «Αρτέμια Σαλίνα», η οποία ευδοκιμεί στην Αλυκή Λάρνακας και με αυτή τρέφονται τα φλαμίνγκο.

Οι κλιματολογικές συγκυρίες στη Βόρεια Ευρώπη και Ασία είναι που οδήγησαν τα εξωτικά αυτά πουλιά στους υδροβιότοπους της Λάρνακας για να ξεχειμωνιάσουν. Η Αλυκή Λάρνακας βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της πόλης, ανατολικά των χωριών Μενεού και Δρομολαξιάς.

Σχολιάστε την είδηση

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.