Φονικό Στροβόλου: Όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Ενώπιον του Δικαστηρίου οδηγήθηκε σήμερα ο 33χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται να εμπλέκεται στο διπλό φονικό του Στροβόλου που διαπράχθηκε στις 19 Απριλίου με θύματα τον 60χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου.

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη κράτηση του 33χρονου εναντίον του οποίου διερευνώνται 13 αδικήματα που αφορούν ανάμεσα σε άλλα, φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία για διάπραξη φόνου, ληστεία, διάρρηξη και απαγωγή.

Όσα δήλωσε η Αστυνομία στο Δικαστήριο για τον 33χρονο

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ανακρίσεων της υπόθεσης, υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας Κουμέτο Κουμέτου, ο ύποπτος συνελήφθη χθες βράδυ στην Αγία Νάπα.

Ακολούθως οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας όπου ανακρινόμενος ανέφερε ότι θέλει να πει όλα όσα ξέρει για την υπόθεση, ενώ υποστήριξε πως η δολοφονία σχεδιαζόταν εδώ και πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, την προηγούμενη μέρα του φόνου, ο ύποπτος εθεάθη, στη σκηνή του εγκλήματος και είχε στην κατοχή του αντικείμενο που ομοιάζει με αυτό που βρέθηκε στη σκηνή.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμέττου, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων εξασφαλίστηκε γραπτή μαρτυρία ότι ο ύποπτος την Τρίτη 17/9/2018 είπε σε συγγενικό του πρόσωπο ότι θα γίνει πλούσιος σε λίγες μέρες και ότι θα αγόραζε όλα τα σπίτια της περιοχής.

Στο μεταξύ στο συγγενικό του πρόσωπο ανέφερε ότι για να κάνει τη δουλειά έχει άνθρωπο μέσα στο σπίτι για να τον βοηθήσει.

Σύμφωνα με μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία, στις 18/4/18 ο ύποπτος έφυγε από το σπίτι του γύρω στις 21.30 και επέστρεψε στις 04.40 στις 19/4/2018 όπου πήρε το αυτοκίνητο του παππού του και έφυγε. Από τις εξετάσεις στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν δύο σημειωματάρια στα οποία ο ύποπτος έγραψε όλα τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης, όπως είπε στο δικαστήριο ο Επικεφαλής των ανακριτών της υπόθεσης.

Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ είπε ότι ο ύποπτος ανέφερε κατά την ανάκριση του ότι ξέρει το σπίτι αυτό από το 2012 όταν πήγε και έκανε κάποιες δουλειές στα παράθυρα.

Είπε επίσης ότι ο ύποπτος υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει εκδορές στα χέρια και σε άλλα μέρη του σώματος του τα οποία χρονολογούνται μεταξύ 5-7 ημερών.

Στο μεταξύ υπάρχει μαρτυρία, η οποία συνδέει με DNA τον 33χρονο με την οικία του ζεύγους στην οποία βρέθηκε ζεύγος παπουτσιών τα οποία παραδέχθηκε ότι είναι δικά του.

foniko strovolos

Η μαρτυρία του 15χρονου

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του 15χρονου στις 10:30 ξάπλωσε να κοιμηθεί. Στη συνέχεια όπως είπε, άκουσε το κλάμα της μητέρας του αλλά νόμισε ότι ήταν όνειρο. Ο ένας δράστης ο οποίος φέρεται να παραβίασε παράθυρο της οικίας, ξύπνησε και είπε στον ανήλικο να ανοίξει στον δεύτερο δράστη. Ενώ πρόσεξε τα χαρακτηριστικά του πρώτου δράστη. Όπως περιέγραψε ο ανήλικος, επρόκειτο για άντρα λεπτό, ύψους 1,70 με λεπτά χαρακτηριστικα.

Σύμφωνα με τον ανήλικο, ο ένας δράστης είχε γένια. Να σημειωθεί ότι μαύρο γένι έχει και ο ύποπτος που συνελήφθη.

Στη συνέχεια ο ένας εκ των δραστών οδήγησε τον ανήλικο στο υπόγειο της οικίας όπου τον κλείδωσε. Όπως είπε ο 15χρονος, στις 12:35 κατάφερε να να εξέλθει από το κελάρι αφαιρώντας φυλλαράκια από την αλουμινένια πόρτα και έφυγε για να ζητήσει βοήθεια από γειτονική κατοικία.

Σημειώνεται πως όπως είπε ο κ. Κουμέτου, διαπιστώθηκαν κακώσεις στο σώμα του ανήλικου όταν εξετάστηκε από ιατροδικαστή.

foniko strovolos

Τα επόμενα βήματα της Αστυνομίας

Σύμφωνα με την Αστυνομία εχουν ληφθεί 111 καταθέσεις και υπολείπονται άλλες 90 από το φιλικό, οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον του υπόπτου και των θυμάτων σε Λευκωσία, Λάρνακα και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ενώ αναζητείται και δεύτερο πρόσωπο που ήταν μαζί με τον 33χρονο.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης αναγνωριστική παράταξη προσώπων όπου θα κληθεί ο ανήλικος γιος των θυμάτων για επιθεώρηση με σκοπό να αναγνωρίσει τους δράστες.

Αναζητούνται επίσης το πορτοφόλι, η ταυτότητα και οι πιστωτικές κάρτες του 60χρονου, όπως και το φονικό μαχαίρι.

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, ενώ έχει εξασφαλιστεί διάταγμα από τους ανακριτές για έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένει άγνωστο ακόμα το πότε θα ληφθεί γραπτή κατάθεση από το 15χρονο γιο του ζεύγους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy