FORD MUSTANG Το πρώτο σε πωλήσεις σπορ coupe στον κόσμο

Το αυτοκίνητο / σύμβολο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σημειώνει σημαντικούς αριθμούς πωλήσεων στην Ευρώπη. Πρόκειται για το σπορ coupe με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2017. Και αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης της αγοράς IHS Markit που αναφέρει ότι το σπορ μοντέλο της Ford κατέγραψε 125.809 πωλήσεις σε 146 χώρες κατά τη χρονιά που πέρασε. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά εμπορικής κυριαρχίας της Mustang στην κατηγορία της.
«Ο κόσμος είναι ερωτευμένος με την Mustang» σχολιάζει ο Erich Merkle, αναλυτής πωλήσεων της Ford. «Η Mustang αντιπροσωπεύει την επιτομή της Αμερικανικής σχεδίασης, των επιδόσεων και της ελευθερίας, ενώ η μοναδική της προσωπικότητα είναι γοητευτική σε διεθνή κλίμακα.»
Από τις σχεδόν 126.000 παγκόσμιες ταξινομήσεις οχημάτων, η Ford ανέφερε ότι οι 81.866 σημειώθηκαν στις ΗΠΑ, τη χώρα όπου κατασκευάζεται η Mustang. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από το ένα τρίτο από όλες τις ταξινομήσεις Mustang καταγράφηκε στις εξαγωγικές αγορές.
Η Ford πούλησε 13.100 οχήματα Mustang πέρσι στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας με τις πέντε μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές αγορές για τις πωλήσεις το 2017 να ήταν η Γερμανία (5.742), το Ηνωμένο Βασίλειο (2.211), η Γαλλία (942), το Βέλγιο (900), και η Σουηδία (512). Η ζήτηση παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή στην Κίνα, όπου η Mustang ήταν το δημοφιλέστερο sports coupe πέρσι με 7.125 ταξινομήσεις. Επίσης, από το 2015 που ξεκίνησαν οι παγκόσμιες εξαγωγές, μέχρι το Δεκέμβριο του 2017, η Ford έχει πουλήσει 418.000 αυτοκίνητα Mustang σε όλο τον κόσμο. Δημοφιλέστερη έκδοση παγκοσμίως είναι η Mustang GT με τον V8 5.0L κινητήρα.
Το θρυλικό Ford Mustang βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της Michaels Automotive. εφοδιασμένο με τον αποδοτικό 2.3 λίτρων EcoBoost της Ford που αποδίδει 314 ίππους και ροπή 432 Nm ροπής. Παράλληλα, η επιτάχυνση του στα εκατό χιλιόμετρα από στάση φθάνει μόλις σε 5,8 δευτερόλεπτα. Όμως, για τους πιο επιλεκτικούς η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει και το θηριώδες σύνολο των 5.0 λίτρων V8 που αποδίδει 418 ίππους και 530 Nm ροπής. Οι οδηγοί του Ford Mustang μπορούν να προσαρμόσουν τις επιδόσεις του αυτοκινήτου τους σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις οδηγικές συνθήκες με τα Selectable Drive Modes. Αυτά ελέγχονται από διακόπτες στην κεντρική κονσόλα και προσαρμόζουν τον ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας AdvanceTrac, την απόκριση του γκαζιού, τη χαρτογράφηση αλλαγών σχέσεων αυτομάτου κιβωτίου και το σύστημα διεύθυνσης στα προγράμματα Normal, Sport+, Track ή Snow/Wet.
Επιπλέον, μία ειδική έκδοση Ford Mustang Bullitt που τιμά την 50ή επέτειο από την κυκλοφορία της θρυλικής κινηματογραφικής ταινίας θα αρχίσει να παράγεται για την Ευρώπη τον Ιούνιο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy