Φόρουμ Συνδικαλιστικών και Κοινωνικών Οργανώσεων στις 16 Δεκεμβρίου

Την πραγματοποίηση Φόρουμ Συνδικαλιστικών και Κοινωνικών Οργανώσεων αποφάσισε η Πλατφόρμα Συνδικαλιστικών και Κοινωνικών Οργανώσεων και αποφάσισε παράλληλα, όπως από τις αρχές του 2015 θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων γύρω από φλέγοντα ζητήματα.

Σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Πρόεδρος της ΠΟΠΟ, Ευθύμιος Στρούθος μιλώντας εκ μέρους της Πλατφόρμας, είπε ότι το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 5 στον κινηματογράφο Ζήνα Πάλλας στη Λευκωσία και σε αυτό θα λάβουν μέρος τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των συμμετεχουσών οργανώσεων, προσωπικότητες της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και άλλοι παράγοντες της κοινωνίας, ενώ πρόσκληση συμμετοχής απεύθυνε σε όλες τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις.

Το Φόρουμ, είπε συνεχίζοντας ο κ. Στρούθος, “θα αποτελέσει βήμα διαλόγου και προβληματισμού γύρω από τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στην Κύπρο και θα εγκρίνει διακήρυξη, η οποία θα αποτελεί και το πλαίσιο στη βάση του οποίου θα αναπτύσσονται οι δράσεις της Πλατφόρμας.

Συνεχίζοντας ο κ. Στρούθος είπε ακόμα ότι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Φόρουμ θα γίνει πορεία προς την Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου και θα επιδοθεί σχετικό ψήφισμα.

Αποφασίστηκε επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που ανέγνωσε ο κ. Στρούθος, “ότι στις αρχές του 2015 θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα που αναμένεται να βρίσκονται μπροστά στην κυπριακή κοινωνία, όπως είναι το θέμα του Γενικού Σχεδίου Υγείας, το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, με κορύφωση μεγάλη παγκύπρια και με ευρωπαϊκές διαστάσεις κινητοποίηση, με την ευκαιρία της πραγματοποίησης στην Κύπρο στις αρχές του Μάρτη, της Συνεδρίας της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας”.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κλιμάκωση κινητοποιήσεων, ο κ. Στρούθος ανέφερε ότι αυτό εξαρτάται από τις εξελίξεις και ότι τα μέτρα θα αποφασιστούν σε σχέση με τις εξελίξεις.

Στην πλατφόρμα συμμετέχουν η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ), Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΔΕΟΚ), Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ), Παγκύπρια Οργάνωση Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών (ΠΟΒΕΚ), Ένωση Συντακτών Κύπρου, Κίνηση Κατά των Εκποιήσεων, Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ), Νέα Αγροτική, Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων (ΠΟΠ), Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ), Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), Κίνηση κατά των Ιδιωτικοποιήσεων, Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κίνηση Πολιτισμού και η Ένωση Καταναλωτών και ποιότητας ζωής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy