Φωτισμός Εξωτερικών Χώρων

Αν και ο καιρός δεν το υποδεικνύει απόλυτα το καλοκαίρι είναι εδώ και έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε περνώντας χρόνο στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας. Κήποι, βεράντες και ταράτσες έχουν την τιμητική τους, ιδιαίτερα τα βράδια που έχουμε ανάγκη από λίγη δροσιά.

Ένας καθοριστικός παράγοντας για τη δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας στο χώρο είναι και ο φωτισμός του.

Η επιλογή φωτιστικών εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους, όπως τις παροχές που έχουμε, το στιλ της βεράντας ή του κήπου μας, ακόμα και το δικαίωμα που έχουμε στο να μεταβάλλουμε ή όχι την αισθητική πρόσοψη της πολυκατοικίας μας.

Κάτι όμως που θα δημιουργήσει όμορφη ατμόσφαιρα, επηρεάζοντας αποκλειστικά και μόνο τη δική μας αισθητική, είναι ο φωτισμός των φυτών του χώρου με τη χρήση φωτιστικών spot με δέσμες.

outdoor-lighting-2-1

 

Ακόμα και από μία πρίζα μπορούμε να τροφοδοτήσουμε μερικά φωτιστικά και να εστιάσουμε στα φυτά της βεράντας μας, δημιουργώντας ένα όμορφο παιχνίδι φωτός – σκιάς.

Επίσης μια άλλη ιδιαίτερη προσέγγιση είναι χρησιμοποιώντας γραμμικά φωτιστικά δέσμης να φωτίσουμε διάφορα όμορφα στοιχεία του κτιρίου, αποκρύπτοντας όσο μπορούμε την ίδια την πηγή, δηλαδή το φωτιστικό, ώστε να μην υπάρχει θάμβωση και ο χώρος να φαίνεται ότι φωτίζεται από μόνος του.

Kostis Lighting

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy