Φόβοι για νέα τραγωδία στη Μεσόγειο – Aγνοούνται περίπου 250 πρόσφυγες που ναυάγησαν ανοιχτά της Λιβύης

Νέα, πολύνεκρη τραγωδία στη Μεσόγειο σημειώθηκε σήμερα, αφού περίπου 250 μετανάστες θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι έχασαν τη ζωή τους στα ναυάγια δυο φουσκωτών πλοιαρίων που εντοπίστηκαν στα ανοικτά της Λιβύης από μια ΜΚΟ, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος της απόψε.

Η Λάουρα Λανουτσά, εκπρόσωπος της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Pro-Activa Open Arms, διευκρίνισε ότι μέλη της οργάνωσής της ανέσυραν πέντε ανθρώπινες σορούς που επέπλεαν κοντά στα φουσκωτά, περίπου 24 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λιβύης, και πρόσθεσε πως γενικά σε αυτού του είδους τις βάρκες επιβιβάζονται 120 ως 140 άνθρωποι.

«Θεωρούμε ότι η μόνη εξήγηση (για τα ναυάγια αυτά) είναι ότι τα φουσκωτά ήταν γεμάτα κόσμο», δήλωσε η Λανουτσά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Εδώ και πάνω από έναν χρόνο, δεν έχουμε δει ποτέ κάποιο από αυτά τα πλεούμενα να μην είναι ασφυκτικά γεμάτο», πρόσθεσε.

Η Λανουτσά ανέφερε ότι οι σοροί που ανασύρθηκαν ανήκαν σε πολίτες κρατών της Αφρικής, ηλικίας 16 ως 25 χρονών. Πνίγηκαν κατά τα φαινόμενα περίπου 24 ώρες πριν από την ανακάλυψή τους, το πρωί της Πέμπτης, βόρεια της Σαμπράτας, όπου βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Λιβύης.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες στη θάλασσα, ακόμη και τους χειμερινούς μήνες οι αποπλεύσεις πλεούμενων από τη Λιβύη προς την Ευρώπη αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Πάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί στη θάλασσα από την Κυριακή, κάτι που ανέβασε στους 21.000, τους μετανάστες που έχουν μεταφερθεί φέτος στην Ιταλία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy