Φτάνει πια πόλεμοι

Του Φανή Χριστοδούλου*

Στις 10 του Ιούνη πορευόμαστε για τη ζωή, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά, για την Ειρήνη. Οι πόλεμοι ξεσπούν ο ένας μετά τον άλλο, κύρια για να εξυπηρετηθούν ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των νατοϊκών νεοαποικιστών. Βλέπετε η μυρωδιά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου τούς ελκύει ακόμη…

Οι πόλεμοι ξεσπούν διότι και οι δυνάμεις της ειρήνης ακόμη δεν είναι τόσο καλά οργανωμένες και ισχυρές. Αν ήταν, σίγουρα θα μπορούσαν να σταματήσουν τον παραλογισμό και τις καθημερινές σφαγές, κυρίως άμαχων πληθυσμών και μικρών παιδιών. Οι λαοί έχουν ισχυρά μέσα με τα οποία μπορούν να χαλιναγωγήσουν τους πολεμοχαρείς άμυαλους εκπροσώπους της νέας τάξης πραγμάτων και των μονοπωλίων που για χάρη τον οικονομικών συμφερόντων θυσιάζουν ολόκληρους λαούς στην Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική και στη Μέση Ανατολή.

Θέλουν να διαιωνίσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους και να επιβάλουν το δικό τους μοντέλο ανάπτυξης. Φαίνεται ότι η ιστορία των μεγάλων πολέμων δεν τους δίδαξε ακόμη, μεθυσμένοι από τη δύναμη της τεχνολογίας και του κλεμμένου πλούτου που αποκτήσαν καταστρέφοντας ό,τι πιο ωραίο δημιουργήθηκε στη Γη. Συνεχίζουν τους τυχοδιωκτισμούς τους νομίζοντας ότι μπορούν να λειτουργούν ως παγκόσμιοι χωροφύλακες. Πρέπει να ξέρουν ότι οι αυτοκρατορίες καταρρέουν και φαίνεται από τον τρόπο που λειτουργούν και συμπεριφέρονται ότι δεν τους μένει πολύς χρόνος ακόμη.

Όλοι οι λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι, που αγαπούν τη ζωή, πρέπει να δραστηριοποιηθούν, να πυκνώσουν τις γραμμές των φιλειρηνικών κινημάτων και να εκφράσουν την αλληλεγγύη προς τους λαούς που υποφέρουν από την κατάρα του πολέμου. Να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις που γίνονται για να στείλουν μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστούν οι σφαγές και αιματοχυσίες των λαών. Φτάνει πια οι πνιγμοί παιδιών και γυναικών στις θάλασσες που σε μια λαστιχένια βάρκα αναζητούν καθημερινά την ασφάλεια μακριά από τις πατρίδες τους.
Να διαδηλώσουν με μια φωνή, μια εκδήλωση, μια κινητοποίηση ότι υπερασπίζονται το ανθρώπινο αγαθό της ειρήνης για τους λαούς, για τα παιδιά και τα εγγόνια για το μέλλον τους.

Στις 10 του Ιούνη ο κυπριακός λαός που έζησε τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς θα πρέπει να δώσει μαζικά το «παρών» του για να βροντοφωνάξει:

Φτάνει πια οι πόλεμοι.
Όχι στις Βάσεις του θανάτου.
Όχι σε νατοϊκές Βάσεις στην περιοχή και πυρηνικά.
Έξω οι βρετανικές βάσεις.
Ούτε η Κύπρος στο ΝΑΤΟ ούτε το ΝΑΤΟ στην Κύπρο.
Επανέναρξη των συνομιλιών και ειρηνική επανένωση της Κύπρου.
Ας πορευτούμε όλοι στο δρόμο της ειρήνης.

*Γ.Γ. Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy