Γ.Γ ΑΚΕΛ: Απάνθρωπη στάση από Υπουργό Εσωτερικών για απάτριδες Σύριους

Για απάνθρωπη στάση καταγγέλλει τον Υπουργό Εσωτερικών ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, αναφορικά με την αδιαφορία που επιδεικνύει για τους Σύριους απάτριδες που ζουν άστεγοι περιμένοντας παραχώρηση της Κυπριακής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με τον Άντρο Κυπριανού, δύο από τα μέλη της οικογένειας διακομίστηκαν σήμερα Παρασκευή (25/5) στο νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση λόγω της απεργίας πείνας που κατήλθαν, “αντιδρώντας στην ετσιθελική νοοτροπία του Υπουργού”.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Εδώ και δύο χρόνια σχεδόν η οικογένεια Hassan – Janbali βρίσκεται στην Κύπρο, εγκλωβισμένη, χωρίς διαβατήρια και χωρίς προοπτική καλύτερης διαβίωσης. Η οικογένεια από τη Συρία είναι απάτριδες και έχουν αιτηθεί την παραχώρηση Κυπριακής υπηκοότητας. Τον Μάρτη του 2017 ο τέως Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, απέρριψε τη σχετική αίτηση. Μετά από ένσταση τους και ενώπιον της Διεθνούς Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών ο κ. Χάσικος δεσμεύτηκε να επαναξιολογήσει την απόφαση του. Μεσολάβησε ωστόσο η παραίτηση του και έτσι δεν έκανε τίποτα.

Με βάση προφορικές απόψεις που πήραμε από αρμοδίους του Υπουργείου Εσωτερικών, τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειας δικαιούται να πάρει την υπηκοότητα. Σε μεταγενέστερο στάδιο το ίδιο θα ίσχυε και για άλλα μέλη της οικογένειας.

Παρόλες τις παραστάσεις που έγιναν προς τον Υπουργό Εσωτερικών, τόσο από μένα όσο και από άλλους, αυτός παραμένει ανένδοτος. Αδιαφορεί για τους νόμους και τις διεθνείς συμβάσεις, παραμένοντας προσκολλημένος σε μια προσέγγιση που, δυστυχώς, μόνο απάνθρωπη θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω.

Τα μέλη της οικογένειας Hassan – Janbali αντιδρώντας στην ετσιθελική νοοτροπία του Υπουργού κατήλθαν σε απεργία πείνας. Σήμερα δύο από αυτούς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Η ζωή τους κινδυνεύει και τόσο ο κ. Πετρίδης όσο και ο κ. Αναστασιάδης που τον διόρισε, καθίστανται υπεύθυνοι για τη ζωή τους.

Επειδή ξέρω τι θα μου απαντήσει ο κ. Πετρίδης τον προκαταλαμβάνω λέγοντας ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μετριέται με λεφτά. Επίσης η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν μετριέται από το χρώμα, τη φυλή, τη γλώσσα ή τη θρησκεία του ατόμου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy