Γ. Γεωργίου: Την τελική απόφαση για 56η έδρα θα την πάρει ο Γεν. Εισαγγελέας

159

Χθες η Βουλή επανέλαβε για ακόμα μια φορά μια αντισυνταγματική πρόταση οι πρόνοιες της οποίας απορρίφθηκαν δύο φορές από το ανώτατο δικαστήριο, δήλωσε στον Άστρα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου.

Όπως ανέφερε, η απόφαση του δικαστηρίου κάνει λόγο σε λαϊκή κυριαρχία, η οποία – όπως ανέφερε – παραπέμπει σε νέα εκλογική διαδικασία για την έδρα.

Επικαλέστηκε μάλιστα τη δήλωση Σιζόπουλου ότι η ρύθμιση που επιχειρείται από τη Βουλή είναι αντισυνταγματική.

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν κήρυξε εκλογές αφού είχε τη νομική γνωμάτευση, ο κ. Γεωργίου είπε ότι ο γενικός εισαγγελέας έριξε το μπαλάκι στα πόδια του προέδρου της Βουλής, λέγοντας του ότι το σύνταγμα ορίζει αναπληρωματικές εκλογές.

Ο κ. Γεωργίου είπε ότι την τελική απόφαση για το τι θα γίνει δεν θα την πάρει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά θα την πάρει ο γενικός εισαγγελέας. Σε περίπτωση που ο γενικός εισαγγελέας διαφωνεί με την απόφαση της Βουλής, τότε θα γίνει αναπομπή.Εκτίμησε επίσης ότι σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχουμε ξανά εκλογές για την έδρα της Λεμεσού, αφού αυτό προνοεί το σύνταγμα.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.