Γ. Γεωργίου: “Το Υπουργείο Παιδείας έπρεπε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη”

Δεν βρίσκουν την τόλμη να πουν ένα συγνώμη οι κυβερνώντες αντίθετα προσβάλλουν τους εκπαιδευτικούς λέγοντας ότι θα συγκεντρώνονταν έξω από το Υπουργείο οι αποτυχημένοι τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ανέφερε ότι η υπόσκαψη του θεσμού υπήρξε εκθεμελιωτική. Πρόσθεσε ότι ο Υπουργός και οι αρμόδιοι λειτουργοί θα έπρεπε να τοποθετήσουν τους κατάλληλους ανθρώπους με αποτέλεσμα να υποσκαφθεί η αξιοπιστία του θεσμού. Τόνισε ότι έχουν εισχωρήσει στα μυαλά των πολιτών πολλές αμφιβολίες γενικότερα για το νέο σύστημα διορισίμων στην εκπαίδευση. Ανέφερε ότι περίμενε από το Υπουργό Παιδείας με έναν πιο θαρραλέο τρόπο να αναλάμβανε την πολιτική ευθύνη και να μην έκανε λόγο για σαμποτάζ.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ έκανε επίσης αποδεκτή την διόρθωση του twit για σαμποτάζ από τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι η ελλιπέστατη διοικητική έρευνα που έπρεπε να γίνει από τον Γενικό Εισαγγελέα καταδεικνύει ότι υπάρχουν 8 λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας είναι εγκατεστημένοι στο CIIM του κ. Παναγιώτου όπως και δυο ακαδημαϊκοί και συμμετέχουν στις διαδικασίες με μεμπτό τρόπο.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy