Γ. Λαμάρης: Η κυβέρνηση «άμαν θέλει μπορεί»

«Το ΑΚΕΛ, από την πρώτη στιγμή που κατατέθηκε η νομοθεσία για τις εκποιήσεις, μπροστά στον τεράστιο κίνδυνο να οδηγηθεί σε εκποίηση ακίνητη περιουσία συμπολιτών μας, που είναι συνεπείς με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, έχει πρωτοστατήσει για την προστασία και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων αγοραστών» αναφέρει σε δήλωση του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης.

Αναφερόμενος στη σχετική νομοθεσία που είχε κατατεθεί ενώπιον της Βουλής από την κυβέρνηση, ο κ. Λαμάρης αναφέρει πως αυτή «ήταν ελλιπέστατη».

«Μετά από παρεμβάσεις των κομμάτων» προσθέτει «το νομοσχέδιο βελτιώθηκε και ενσωματώθηκαν σε αυτό ουσιαστικές βελτιώσεις ως προς τον σκοπό του, κάτι που αποτελεί θετική εξέλιξη, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση «άμαν θέλει μπορεί» να προστατεύσει και την μεγάλη μερίδα του κόσμου και όχι μόνο τους μεγαλοεπιχειρηματίες».

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας», επισημαίνει ο κ. Λαμάρης «καταθέσαμε από κοινού με άλλα κόμματα επιπρόσθετη τροπολογία, που αφορά μερίδα συμπολιτών μας που αδικούνται, παρέχοντας έτσι προστασία σε όλες τις κατηγορίες των αγοραστών που είναι συνεπείς με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να πληρώσουν το υπόλοιπο μέρος του τιμήματος πώλησης, ώστε να μην μπορεί να εκποιηθεί η περιουσία τους μέχρι την 31/12/2017,για να εκδοθεί τίτλος ιδιοκτησίας και να μεταβιβαστεί σ’ αυτούς».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy