“Προτεραιότητά του κ. Αναστασιάδη στην Ελβετία ήταν οι επόμενες εκλογές και όχι οι επόμενες γενεές”

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τη συμπεριφορά του και τους ολέθριους χειρισμούς του στο Κράν Μοντάνα έχει φέρει αρνητικό αποτέλεσμα για την ελληνοκυπριακή πλευρά, διευκολύνοντας τους τουρκικούς σχεδιασμούς τονίζει το ΑΚΕΛ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης κατηγόρησε επίσης τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι ενήργησε στην Ελβετία έχοντας ως προτεραιότητα τις επόμενες εκλογές και όχι τις επόμενες γενεές.

Ο κ. Λουκαΐδης πρόσθεσε ότι στο Κραν Μοντάνα, όχι μόνο δεν επιτεύχθηκε βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού αλλά ούτε έχει εκτεθεί η Τουρκία. Επίσης, υπέδειξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι απελπιστικά μόνη στο κυπριακό σε σχέση με τη διεθνή κοινότητα.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ υπέδειξε ότι πρέπει να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση. Ο Πρόδρομος Προδρόμου σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες να παραμείνει ζεστό το κλίμα για το κυπριακό αλλά χρειάζεται όπως είπε ακόμα να διανυθεί μεγάλος δρόμος.

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι στη Σύνοδο Κορυφής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δείξει ότι η Κύπρος είναι ένας σημαντικός εταίρος μεταξύ άλλων που έχει λόγο στη διεύρυνση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy