Γ. Λουκαϊδης: Η Κεντρική Τράπεζα οφείλει απαντήσεις για συμπεθέρους

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, οφείλει να απαντήσει τα καινούργια αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν για την προνομιακή μεταχείριση των συμπεθέρων, όταν, ως γνωστό, ο κ. Αναστασιάδης κούρεψε όλους τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς αλλά φρόντισε να εξαιρεθούν δεκάδες εκ. ευρώ των συγγενών του, υποδεικνύει το ΑΚΕΛ.

Ο Γιώργος Λουκαϊδης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος σημείωσε ότι ειδικότερα, θα πρέπει να απαντηθεί ποια ήταν η πολιτική της Λαϊκής Τράπεζας την περίοδο πριν από το κούρεμα σε σχέση με το σπάσιμο γραμματίων, και αν είχαν ανάλογη μεταχείριση και οι υπόλοιποι πελάτες της τράπεζας. Ο κ. Λουκαϊδης διερωτήθηκε επίσης αν δόθηκαν στους συμπεθέρους του ΠτΔ, όπως το δημοσίευμα της Χαραυγής παρουσιάζει, μέρος ή το σύνολο των τόκων των γραμματίων που αυτοί έσπασαν λίγες μέρες πριν το κούρεμα και αν αυτή ήταν η συνήθης πρακτική της Λαϊκής Τράπεζας την αντίστοιχη περίοδο.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι η κοινωνία αναμένει απαντήσεις, από τις οποίες θα κριθεί εκ νέου, αν βρισκόμαστε ενώπιον ακόμη μιας πράξης ειδικής μεταχείρισης συγγενών του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος παραμένει, ούτως ή άλλως, πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy