Γ. Λουκαϊδης: Η κυβέρνηση Αναστασιάδη απέτυχε στη πάταξη φοροδιαφυγής

Η πάταξη της φοροδιαφυγής θα πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα για κάθε ευνομούμενο Κράτος όχι μόνο γιατί βελτιώνει τα δημόσια έσοδα αλλά πρωτίστως γιατί θεμελιώνει την ίση μεταχείριση για τους πολίτες του”

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Λουκαϊδης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της πάταξης της φοροδιαφυγής για την οποία η κυβέρνηση Αναστασιάδη παραμένει αδρανής.

Αυτούσια η δήλωση

Ελάχιστα έχουν γίνει από την Κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη για τη διερεύνηση των χιλιάδων ονομάτων που περιλαμβάνονται στις λίστες με ονόματα Κυπριών με καταθέσεις εκατομμυρίων στο εξωτερικό. Η πάταξη της φοροδιαφυγής θα πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα για κάθε ευνομούμενο Κράτος όχι μόνο γιατί βελτιώνει τα δημόσια έσοδα αλλά πρωτίστως γιατί θεμελιώνει την ίση μεταχείριση για τους πολίτες του.

Για αυτό και η αδράνεια της Κυβέρνησης στα ζητήματα φοροδιαφυγής δεν είναι ανεκτή. Ούτε η επίκληση ελλείψεων σε ανθρώπινους πόρους και τεχνολογία. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη στήριξη του Τμήματος Φορολογίας με προσωπικό και κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να είναι σε θέση να διεκπεραιώσει τάχιστα το έλεγχο των στοιχείων.

Ταυτόχρονα, είναι αναγκαίο να βελτιωθεί η διαφάνεια για το σύνολο των συναλλαγών στα πλαίσια της Κυπριακής οικονομίας. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαία η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου έτσι που να καθίσταται υποχρεωτική η εισαγωγή μηχανών χρήσης κάρτας σε όλους τους επαγγελματίες και εμπόρους.

Για να πετύχουμε όλα αυτά χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση. Τέτοια ισχυρή βούληση θα διαθέτει η επόμενη κυβέρνηση του Σταύρου Μαλά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy