Γ. Ομήρου: Αξιόπιστη έρευνα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού

Αξιόπιστη έρευνα που θα κατανείμει ευθύνες και θα οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους όποιους ενεχόμενους στην κατάρρευση ενός θεσμού που υπηρέτησε την κυπριακή κοινωνία στη βάση της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευαισθησίας, ζητά με γραπτή δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Συνεργατισμό.

Αναφέρει ότι στο μικροσκόπιο πρέπει να τεθούν η κρατικοποίηση, η αδράνεια της διοίκησης στο θέμα των ΜΕΔ που οδήγησε το Συνεργατισμό στην Αλταμίρα και το κλείσιμο καθώς και τα όσα ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Συνεργατισμού στους θεσμούς κατά την αποχώρηση του. Ο κ. Ομήρου αναφέρει ότι υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για όσους παρείχαν δάνεια χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής, με φουσκωμένες αξίες υποθηκών, παχουλές χορηγίες εκμεταλλευόμενοι τη δομή του Συνεργατισμού και για όσους η αδυναμία αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων οδήγησε το Συνεργατισμό στο κλείσιμο.

“Ήταν ξεκάθαρη τα τελευταία χρόνια η αδυναμία της διοίκησης να πάρει αποφάσεις. Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι το χρέος έχει αντίκρισμα περιουσιακά στοιχεία. Στο κακό μέρος του Συνεργατισμού έχουν μείνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτών, εξυπηρετούμενα δάνεια των τοπικών αρχών των οποίων εγγυητής έτσι και αλλιώς ήταν το κράτος και μεγάλος αριθμός ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων στα κατεχόμενα”, καταλήγει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy