Γ. Βασιλείου: Υπάρχει η άποψη ότι η Ε/κ έχει ευθύνες για την αποτυχία στο Κραν Μοντάνα

Χρειάζεται αποφασιστικότητα για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες αλλά παράλληλα θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ο χρόνος δημιουργεί αρνητικά δεδομένα, επισήμανε στον Άστρα ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, σχολιάζοντας την έκθεση του Γ.Γ. αλλά και το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα.

Δείγμα αυτού, ανέφερε στον Άστρα, είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα με ενίσχυση των κομμάτων της μη λύσης, λόγω της απογοήτευσης που υπήρξε από την αποτυχία των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα.

Ο κ. Βασιλείου επισήμανε ότι τόσο στις Βρυξέλες όσο και στη Νέα Υόρκη, το κλίμα δεν είναι θετικό για την Ε/κυπριακή πλευρά. Υπάρχει η άποψη, είπε, ότι η Ε/κ πλευρά δεν έκανε όσα έπρεπε να κάνει και ότι ακόμη, έχει ευθύνες για το αποτέλεσμα στο Κραν Μοντάνα.

Ερωτηθείς κατά πόσον μπορεί να ανατραπεί το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ο κ. Βασιλείου είπε ότι καθήκον του νέου προέδρου θα πρέπει να είναι να προσπαθήσει να αποδείξει την αποφασιστικότητα του για να προχωρήσει με ορατό τέλος και στόχο, διαφορετικά τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά.

Αν ήταν ο ίδιος στην προεδρία, πρόσθεσε, θα έλεγε ξεκάθαρα στον Γ.Γ. του ΟΗΕ ότι θέλει επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy