Γαλλία : Εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε το όχημα που έπεσε πάνω σε στρατιώτες

Αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα, που σήμερα το πρωί έπεσε πάνω σε στρατιώτες σε προάστιο του Παρισιού, ενώ κατευθυνόταν προς το Καλαί μέσω του αυτοκινητοδρόμου Α16 και ο οδηγός του συνελήφθη αφού τραυματίσθηκε με σφαίρες από τους αστυνομικούς, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.
 
Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα νωρίς το απόγευμα ενώ κατευθυνόταν προς το Καλαί, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.
 
“Ο συλληφθείς, γεννημένος το 1980, είναι ύποπτος ως ο δράστης” της επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα το πρωί “επειδή επέβαινε του οχήματος που η αστυνομία αναζητεί και επιχείρησε να διαφύγει”, σύμφωνα με μια δικαστική πηγή. 
 
Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν επανειλημμένα και ο τραυματίας οδηγός έχει μεταφερθεί από το σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
 
Εξάλλου,  ο  τηλεοπτικός σταθμός BFM TV μετέδωσε πως μέλη επίλεκτων μονάδων της αστυνομίας συνέλαβαν έναν άνδρα σε αυτοκινητόδρομο στη βόρεια Γαλλία, όμως πρόσθεσε πως δεν κατέστη αμέσως σαφές αν η σύλληψη συνδέεται με τη σημερινή επίθεση εναντίον Γάλλων στρατιωτών στο προάστιο Λεβαλουά-Περέ του Παρισιού. 

Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε πως ο ύποπτος πυροβολήθηκε στη διάρκεια της σύλληψης.
 
Σε μια άλλη εξέλιξη, επί του θέματος, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Κριστόφ Καστανέρ, υπογράμμισε σήμερα, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πως “όλα τα μέσα χρησιμοποιούνται προκειμένου να εξουδετερωθούν” ο δράστης ή οι δράστες της επίθεσης που σημειώθηκε εναντίον στρατιωτών που συμμετείχαν στην επιχείρηση Sentinelle σήμερα το πρωί στο Λεβαλουά-Περέ (Ο-ντε-Σεν).
 
Από το νοσοκομείο Μπεγκίν στο Σεν-Μαντέ (Βαλ-ντε-Μαρν), όπου επισκέπτεται τους τραυματίες μαζί με την Υπουργό Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Κολόμπ,  έκανε λόγο από την πλευρά του για μια “σκόπιμη ενέργεια”.
 
“Ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν στο τετράγωνο ήρθε προς την κατεύθυνση των στρατιωτικών, κινείτο αργά, στα πέντε μέτρα από τους στρατιωτικούς επιτάχυνε ώστε να μπορεί να πέσει πάνω τους (…) Γνωρίζουμε πως είναι μια σκόπιμη ενέργεια, δεν είναι μια τυχαία ενέργεια”, δήλωσε ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy