Γαλλία: Προσλήψεις €425 εκ. στην Αντιτρομοκρατική

Περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ σε χρονική περίοδο τριετίας «ρίχνει» η γαλλική κυβέρνηση σε μέτρα θωράκισης της χώρας έναντι της απειλής της τρομοκρατίας. Προσλαμβάνονται 2.600 άνδρες στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες, η αστυνομία εξοπλίζεται με ισχυρότερα όπλα και καλύτερη εξάρτηση, ενώ τίθενται υπό προστασία 3.000 άτομα στη Γαλλία και το εξωτερικό.

«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα είναι αδυσώπητη» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανακοινώνοντας σε συνέντευξη Τύπου την ενισχυμένη στρατηγική κατά της τρομοκρατίας μετά το σοκ των τζιχαντιστικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Ο Βαλς υπογράμμισε πως τα μέσα που παρέθεσε είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της διογκούμενης εξτρεμιστικής απειλής. Ως προς το κόστος του σχεδίου, που θα απλωθεί σε διάστημα τριετίας, ανέφερε πως η Γαλλία θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της ως προς τις δημόσιες δαπάνες εξοικονομώντας από άλλους τομείς.

Η ανακοινώσεις Βαλς ήλθαν καθώς απαγγέλθηκαν οι πρώτες κατηγορίες σε βάρος τεσσάρων υπόπτων στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Προφυλακίστηκαν τέσσερις άνδρες, οι τρεις εκ των οποίων φέρεται να προμήθευσαν με όπλα τον Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος δολοφόνησε τη δημοτική αστυνομικό στις 8 Ιανουαρίου στη Μονρούζ για να ακολουθήσει το δράμα της ομηρείας στο εβραϊκό παντοπωλείο της Πορτ ντε Βενσέν.

in.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy