«Γελοίες» οι κατηγορίες της Μόσχας για την Ντούμα, λέει το βρετανικό ΥΠΕΞ

«Γελοίες» χαρακτήρισε το Φόρεϊν Όφις τις ρωσικές κατηγορίες περί σκηνοθετημένης από τη Βρετανία χημικής επίθεσης στην Ντούμα της Συρίας.
 
Λίγη ώρα μετά από την απάντηση της Βρετανίδας εκπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη ότι η κατηγορία της Ρωσίας είναι ένα «αποκρουστικό και κατάφωρο ψέμα», εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών στο Λονδίνο έδωσε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην απόρριψη της κατηγορίας.
 
«Η Ρωσία έχει ασκήσει το βέτο που έχει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έξι φορές από τον Φεβρουάριο του 2017 για να υπερασπιστεί το καθεστώς Άσαντ από τον έλεγχο για τη χρήση χημικών όπλων» είπε.
 
Πρόσθεσε ότι «αυτές οι κατηγορίες από τη Μόσχα είναι απλώς οι νεότερες από μια σειρά γελοίων κατηγοριών από τη Ρωσία, που έχει επίσης πει ότι δε συνέβη ποτέ καμία επίθεση. Αυτό δείχνει απλώς την απόγνωσή τους να επιρρίψουν την ευθύνη σε οποιονδήποτε πλην του πελάτη τους: του καθεστώτος Άσαντ».
 
«Η επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα το περασμένο Σάββατο ήταν μία σοκαριστική και βάρβαρη πράξη που στοίχισε έως και 75 ζωές, περιλαμβανομένων παιδιών», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy