Γερμανία: Εκρηξη σε εστιατόριο, ένας νεκρός και 11 τραυματίες

Έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ σε εστιατόριο της πόλης Ανσμπαχ στη Βαυαρία της Γερμανίας προκαλώντας τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό τουλάχιστον έντεκα άλλων, μερικοί από τους οποίους σοβαρά. Η Αστυνομία κάνει λόγο για επίθεση και εκτιμά ότι ο νεκρός είναι ο δράστης της ενέργειας αυτής.

Αν και αρχικά τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για διαρροή γκαζιού, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε λίγο αργότερα ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε σε εστιατόριο-καφέ. Επίσης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βαυαρίας είπε ότι μάλλον πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια και όχι για ατύχημα.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε σακίδιο πλάτης που κίνησε τις υποψίες των διοργανωτών του φεστιβάλ. Δεν του επετράπη η είσοδος σε μουσικό event, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 2.500 άτομα και έτσι ο δράστης έφυγε από το σημείο και κατευθύνθηκε προς το εστιατόριο, όπου σημειώθηκε και η έκρηξη.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά επίθεση που σημειώνεται στη Γερμανία, προτού ακόμη η χώρα συνέλθει από την επίθεση της περασμένης Παρασκευής σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου, με δράστη έναν 18χρονο ιρανικής καταγωγής γερμανό πολίτη, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εννέα ατόμων.

Αιματηρό επεισόδιο και στη Στουτγάρδη

Εν τω μεταξύ, νέο αιματηρό περιστατικό συγκλονίζει τη Γερμανία, δύο μόλις μέρες μετά το μακελειό που προκάλεσε ο 18χρονος Ιρανογερμανός στο Μόναχο.

Μία γυναίκα έπεσε νεκρή και δύο άνδρες τραυματίστηκαν στην πόλη Ρόιτλινγκεν, κοντά στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας, μετά από επίθεση άνδρα με μαχαίρι.

Ο δράστης συνελήφθη, ενώ τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Russia Today, επικαλούμενο ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δράστης είναι ένας Σύρος πρόσφυγας, 21 ετών, που έχει υποβάλλει αίτηση ασύλου, ενώ «είναι γνωστός στην αστυνομία» από προηγούμενα περιστατικά.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο δράστης, αμέσως μετά την τέλεση του εγκλήματος και σε κατάσταση αμόκ, άρχισε να κυνηγά ένα περιπολικό της αστυνομίας και χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Η γερμανική αστυνομία προσανατολίζεται προς ένα «έγκλημα πάθους».

Σύλληψη φίλου του δράστη του Μονάχου

Σε μια άλλη εξέλιξη οι αστυνομικές αρχές του Μονάχου συνέλαβαν έναν 16χρονο φίλο του 18χρονου Ιρανογερμανού που αιματοκύλισε την Παρασκευή το Μόναχο, σκοτώνοντας 9 ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον 16χρονο να γνώριζε για την επικείμενη επίθεση του 18χρονου και να μην το ανέφερε στην αστυνομία.

Στο μεταξύ ο 18χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο, σχεδίαζε την επίθεση για ένα χρόνο, σύμφωνα με αποδείξεις που εντοπίστηκαν στο σπίτι του, δηλώνουν οι αρμόδιες αρχές στη Βαυαρία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy