Γερμανικό ΥΠΕΞ: εν θα υπάρξει επιπλέον βοήθεια για Ελλάδα στο προσφυγικό

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών σε επίσημη τοποθέτηση του, αναφέρει πως δεν επιβάλλεται επιπλέον βοήθεια για την Ελλάδα σχετικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό και ιδιαίτερα για τις συνθήκες διαβίωσης και στέγασης των προσφύγων, που επικρατούν στη Λέσβο.

Εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερωτήσεις γερμανικών ΜΜΕ μετά το θόρυβο που προκάλεσαν δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο για πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης μεταναστών και προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια της Λέσβου, αναφέρει –μεταξύ άλλων- «η διαβίωση και στέγαση των προσφύγων και μεταναστών είναι ευθύνη των κρατών που τα αφορούν».

Σε άλλο δε σημείο αναφέρεται χαρακτηριστικά «η ΕΕ έχει ήδη διαθέσει 1,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

Στην ίδια δήλωση, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως η Γερμανία έχει σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας από την αρχή της προσφυγικής κρίσης και επισημαίνει πως διέθεσε πριν από λίγο καιρό 135 θερμαινόμενα κοντέινερ σε δύο κέντρα φιλοξενίας και άλλα 800 χειμερινά καταλύματα.

Να σημειωθεί πως στη Γερμανία η ΜΚΟ «Γιατροί χωρίς σύνορα» κάνει λόγο για «ανθρωπιστική καταστροφή στη Λέσβο».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy