Γερουσιαστής των Πρασίνων θήλασε στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας

Μια γερουσιαστής των Πρασίνων έγραψε ιστορία στην πολιτική ζωή της Αυστραλίας καθώς έγινε η πρώτη πολιτικός που θήλασε μέσα στο εθνικό κοινοβούλιο.

Η Λαρίσα Γουότερς επέστρεψε στην Γερουσία για πρώτη φορά χθες Τρίτη μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της–ενός κοριτσιού–το οποίο και πήρε μαζί της στην αίθουσα για να το θηλάσει στη διάρκεια ψηφοφορίας.

“Είμαι τόσο περήφανη που η κόρη μου Αλάια είναι το πρώτο μωρό που θηλάζει μέσα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο! Χρειαζόμαστε περισσότερες #γυναίκες & γονείς στη Βουλή”, έγραψε στο Twitter.

Ο θηλασμός μέσα στους χώρους της Βουλής είναι συνέπεια των νέων κανονισμών που θεσπίστηκαν τον περασμένο χρόνο για την δημιουργία ενός πιο “φιλικού προς την οικογένεια” κοινοβουλίου στο απόηχο ενός “baby boom” που παρατηρήθηκε μεταξύ των πολιτικών.

Βάσει των προηγούμενων κανονισμών τα παιδιά αποκλείονταν από τους χώρους της Βουλής.

Η βουλευτής των Εργατικών Κέιτι Γκάλαχερ δήλωσε ότι θα πρέπει να μνημονευτεί το γεγονός.

“Οι γυναίκες το κάνουν στα κοινοβούλια όλου του κόσμου…Είναι εξαιρετικό να βλέπουμε ότι μπορεί να συμβεί σήμερα στη Γερουσία”, δήλωσε στο δίκτυο Sky News.

“Οι γυναίκες θα συνεχίσουν να κάνουν παιδιά και αν θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους και να βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους και να φροντίζουν το μωρό τους…η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να το εντάξουμε αυτό”, είπε η ίδια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy