Για αναισθησία και ασέβεια σε βάρος νεκρού στρατιώτη κατηγορείται ο Τραμπ

Αντιμέτωπος με καταγγελίες ότι μίλησε με ασέβεια και αναισθησία στη χήρα ενός αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε πριν δύο εβδομάδες βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική βουλευτή Φρεντερίκα Γουίλσον, όταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τηλεφώνησε στη χήρα του λοχία Ντέιβιντ Τζόνσον για να τη συλλυπηθεί της είπε ότι ο σύζυγός της «ήξερε» τι θα μπορούσε να συμβεί όταν κατατάχθηκε, αλλά «όταν συμβαίνει πονάει ούτως ή άλλως».

Ο κ. Τραμπ έσπευσε να διαψεύσει την καταγγελία, κατηγορώντας τη βουλευτή ότι «κατασκεύασε» την όλη υπόθεση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έχει «αποδείξεις» για να υποστηρίξει τη θέση του.

Ωστόσο, η καταγγελία της βουλευτού υποστηρίχτηκε από τη μητέρα του νεκρού στρατιώτη, η οποία δήλωσε στην «Washington Post» ότι ο κ. Τραμπ «έδειξε ασέβεια στον γιό» της αλλά και σε ολόκληρη την οικογένειά της.

Ο λοχίας Τζόνσον σκοτώθηκε μαζί με τρεις συναδέλφους του στις 4 Οκτωβρίου στο Νίγηρα, σε ενέδρα ισλαμιστών ανταρτών.

Ο κ. Τραμπ έχει ήδη δεχτεί κριτική για το γεγονός ότι δεν ήλθε σε επαφή με τις οικογένειες των τεσσάρων νεκρών αμέσως μετά τη θανάσιμη ενέδρα.

Ο αμερικανός πρόεδρος αντεπιτέθηκε ισχυριζόμενος ότι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα και πολλοί προγενέστεροι πρόεδροι δεν επικοινωνούσαν με τις οικογένειες νεκρών ενστόλων, κάτι που είναι ψευδές.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy