Για ένα ΑΚΕΛ δυνατό, δύναμη που να πρωταγωνιστεί

Του Γιάννου Πιερή*

Ο ρόλος που διαδραματίζει στα κυπριακά δρώμενα το ΑΚΕΛ τού επιτρέπει να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον του, να συνεχίζει να καταξιώνεται στη συνείδηση του κυπριακού λαού. Οι αγώνες και οι θυσίες μέσα σ’ αυτά τα 90 χρόνια ήταν και είναι τόσες πολλές που είναι αδύνατο να μην λαμβάνονται υπ’ όψιν από τον κυπριακό λαό.

Το χρέος μας, τα καθήκοντά μας και οι υποχρεώσεις μας για διατήρηση του κόμματός μας στην κορυφή είναι πολλά και πηγάζουν από την ιστορία μας. Αν κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή, θα δούμε ότι το 1926 οι εργαζόμενοι δεν είχαν ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματα. Η καταπίεση, η εκμετάλλευση, τα εξευτελιστικά μεροκάματα κυριαρχούσαν. Οι λίγοι εκμεταλλεύονται τους πολλούς. Η ίδρυση του ΚΚΚ και μετέπειτα του ΑΚΕΛ έδωσαν νόημα και ελπίδα στο λαό για καλύτερες μέρες. Ο λαός πίστεψε και στήριξε το ΑΚΕΛ, γιατί πάντα ήταν και είναι δίπλα του.

Ομως δεν ήταν λίγες οι φορές που ντόπιοι και ξένοι προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να δημιουργήσουν προβλήματα στο ΑΚΕΛ με σκοπό όχι μόνο τη μείωση της δύναμής του αλλά και τη διάλυσή του. Τίποτα, όμως, δεν κατάφεραν. Ούτε η πολεμική κατά των στελεχών του, αλλά ούτε και η μηδενιστική κριτική αλλά και πολεμική που ασκούσαν και ασκούν δεν πτόησαν το αγωνιστικό, πατριωτικό και προοδευτικό αίσθημα των ΑΚΕΛικών.

Μ’ αυτές τις σκέψεις πρέπει να πορευθούμε προς τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, όπου θα πρέπει να αγωνιστούμε ως γνήσιοι ΑΚΕΛιστές για το μέλλον μας, να βρούμε τους τρόπους που θα μας οδηγήσουν σε νέες επιτυχίες προς όφελος του κυπριακού λαού.

Σημαντικότερο κριτήριο είναι η ενότητα, εντιμότητα και αξιοπρέπεια που πρέπει να κυριαρχούν ανάμεσά μας. Οι αντίπαλοί μας και ιδιαίτερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός καραδοκούν. Στόχος τους είναι η μείωση της δύναμής μας και η ανάδειξή τους σε πρώτο κόμμα. Γι’ αυτό ας σκεφτούμε όλοι το εξής: Ενα αδύνατο ΑΚΕΛ ποιους εξυπηρετεί; Η απάντηση είναι μια. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών που θέλουν να συνεχίσουν να κυβερνούν με βάση τη νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία τους, να συνεχίσουν να επιβάλλουν μέτρα λιτότητας και εξαθλίωσης.

Ολοι, λοιπόν, ενωμένοι να συνεχίσουμε τους αγώνες και θυσίες που άρχισαν πριν 90 χρόνια οι πρωτοπόροι σύντροφοί μας. Είναι χρέος και καθήκον μας όχι μόνο για σήμερα αλλά και για τις επερχόμενες γενιές, για τα παιδιά μας.

Ενα ΑΚΕΛ ισχυρό, ένα ΑΚΕΛ που να είναι πρωταγωνιστική δύναμη στον τόπο μας, θα επιτρέψει να συνεχίσουμε το όραμα, για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον άνθρωπο, για την Κύπρο μας.

*Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ,
υποψήφιος βουλευτής ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις στην Αμμόχωστο

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy