Για «ένταση στην Aν. Μεσόγειο» γράφει ο τ/κ Τύπος

290

Οι τ/κ εφημερίδες Χαβαντίς, Χαλκίν Σεσί και Σταρ έχουν κύριο θέμα στα πρωτοσέλιδά τους ότι αυξάνεται η ένταση στην περιοχή, αναδημοσιεύοντας την είδηση από τα ε/κ ΜΜΕ για την παρεμπόδιση της πλατφόρμας Saipem 12000 της ιταλικής ΕΝΙ στο τεμάχιο 3 από τουρκικά πολεμικά πλοία. Αναφορά κάνουν και στην χθεσινή ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών» για μονόπλευρες ενέργειες και ανάλογα βήματα από το ψευδοκράτος και την Τουρκία.

Η Χαβαντίς προβάλλει πρωτοσέλιδα τον θαλάσσιο χάρτη της περιοχής με τα 13 τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, την «αοζ» του ψευδοκράτους και την θαλάσσια περιοχή που διεκδικεί η Τουρκία. Η τ/κ εφημερίδα αναφέρει ότι πολεμικό πλοίο της Βραζιλίας με την ονομασία «CV Barroso» που ανήκει στην ειρηνευτική δύναμη Λιβάνου ήταν για ώρες προχθές στην περιοχή του στόχου «Σουπιά», παρά την τουρκική NAVTEX. Στο πρωτοσέλιδο προβάλλονται οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη χθες στο Τρίτο του Ρικ αλλά και η ανακοίνωση που εξέδωσε το «υπουργείο εξωτερικών».

Η Χαλκίν Σεσί γράφει για τρία τουρκικά πολεμικά πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή για ασκήσεις και κάλεσε τον καπετάνιο της πλατφόρμας της ΕΝΙ που βρισκόταν εντός της περιοχής όπου γινόταν η άσκηση της Τουρκίας, να μην μείνει εντός του τεμαχίου 3.

Η Αφρίκα σχολιάζει ειρωνικά για την χθεσινή ανακοίνωση του «υπεξ» ότι ο Κουντρέτ Οζερσάι, νέος «υπουργός εξωτερικών» «ψάχνει τον Ερτουγρούλογλου».

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.